Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

22 Август 12, 10:41 / Автор: www.varnapress.net
Над 20 катастрофи с коли - фантоми за 6 месеца
20 жалби от граждани за катастрофи с неустановени коли и камиони са постъпили за първите 6 месеца на годината в Националната асоциация за защита на застрахованите /НАЗЗ/.
20 жалби от граждани за катастрофи с неустановени коли и камиони са постъпили за първите 6 месеца на годината в Националната асоциация за защита на застрахованите /НАЗЗ/. ”Последният случай е за инцидент с турски ТИР, който при изпреварване на дву лентов път влиза в насрещното платно”, съобщи Явор Якимов, експерт към асоциацията. За да избегне челният удар с камиона, движеща се в своята лента лека кола, прави спасителна маневра и се преобръща в канавката на пътя. При инцидента шофьора на автомобила и пътниците получават леки травми, а водача на ТИР –а избягва от мястото на произшествие, като остава неустановен. „При такива катастрофи Гаранционния фонд отказва да плати за материалните щети на пострадалите, позовавайки се на Кодекса за застраховането, който в някои отношения е морално остарял ”, коментира Якимов.

От НАЗЗ подготвят инициатива за промяна на законодателство, която да актуализира Гаранционния фонд. Целта е да се плащат и материалните щети, които са доказано причинени от трети неидентифицирани МПС –та. Сегашната уредба лишава изрядните платци на Гражданска отговорност от обезщетения. Само за разгледаните от началото на годината 20 сигнали, непокритите щети са за над 60 000 лв.

За Контакти: info@varnapress.net

Източник: www.varnapress.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1138