Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

24 Август 12, 10:06 / Автор: Сирма Бизнес Консултинг
Секторът на платежните институции у нас става все по-разнообразен
Нови типове доставчици на разплащания навлизат на пазара, появяват се нови алтернативни канали и нови решения за онлайн и мобилни платежни услуги
„Пазарът на алтернативни разплащания се развива с бързи темпове и очаквам скоро у нас да навлязат нови платежни институции, конкуриращи услугите на банките“- това заяви Цветомир Досков, управител на компанията за банкови и финансови технологии Сирма Бизнес Консултинг“ - „Добрата новина е, че новите участници в този сегмент още със създаването си осъзнават нуждата от електронни и мобилни канали за комуникация с клиентите си и са отворени към новите тенденции в сферата на разплащанията.“

Сред новите компании в регистъра на лицензираните платежни институции има както такива за осъществяване на налични парични преводи, така и оператори на услуги за внасяне и теглене на пари по платежна сметка, за прехвърляне на средства, за операции чрез платежни карти и др. Очакванията са както техният брой, така и разнообразието от предлаганите услуги да се увеличат през тази и следващата година.

„Въпреки че не са банкови институции, дейността на тези организации е не по-малко важна и отговорна и те отговарят на също толкова сериозни регулаторни изисквания. Същевременно задълбочаващата се конкуренция в този сегмент изисква от всички нови играчи в него да са все по-иновативни и да предлагат различни начини за улесненяване на крайните клиенти. Новите онлайн и мобилни разплащателни канали ще играят ключова роля в определянето на бъдещите пазарни лидери в сектора и аз очаквам ръст в доставката на софтуерни решения и консултантски услуги в сферата на банковите и финансови технологии“ - обясни още Досков.

Повече за Сирма Бизнес Консултинг

Сирма Бизнес Консултинг (http://www.sirmabc.com/) е компания от групата на Сирма Груп Холдинг (наброяваща повече от 350 човека), специализирана в предоставянето на консултантски услуги и ИТ решения за целия спектър на банковите и финансови операции. Сирма Бизнес Консултинг развива уникален бизнес модел на консултиране в сферата на банковите системи, банкирането на дребно, регулаторната обезпеченост и управлението на риска. В компанията работят 60 специалисти, повече от които са бивши банкови и финансови служители с дългодишен опит. Сирма Бизнес Консултинг си сътрудничи активно с водещите фирми в бранша и е основен партньор на Балканския полуостров на Oracle Financial Services. Екипът на Сирма Бизнес Консултинг е участвал в многобройни внедрявания на почти всички континенти, а работата му се отличава с ангажираност към проблемите на клиентите, комбинирайки иновативен подход и изпитани технологии.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
http://www.sirmabc.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1113