Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
24 Август 12, 10:08 / Автор: AMI Communications
LG представя първия в света 84-инчов UD 3D телевизор с невиждано досега качество на картината
Моделът представлява изцяло ново ниво в домашното развлечение с резолюция от 4K Ultra Definition, впечатляваща 3D технология и Smart TV функции
София, 22 август 2012 г. – LG Electronics (LG) представи първия в света 84-инчов Ultra Definition (UD) 3D телевизор. Моделът е отговор на нарастващото потребителско търсене на телевизори с огромни екрани и атрактивни функции. UD 3D TV предлага голям брой нови „интелигентни” възможности за по-голямо удобство при използването му и по-пълноценно преживяване при гледането на съдържание.

“Пазарът на модели с резолюция от 4K е все още в ранна фаза на развитие, затова е важно LG да извоюва силни позиции на него,” каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. “UD 3D TV представлява изцяло ново ниво в домашното развлечение, като отговаря напълно на нарастващите потребителски очаквания.”

LG UD 3D TV впечатлява с изключително качество на картината с 8 милиона пиксела. Резолюцията на екрана му (3840x2160) е четири пъти по-висока от стандартните Full HD TV панели. В голяма степен тя се постига благодарение на технологията на LG Triple XD Engine. Вграденият Resolution Upscaler Plus позволява изображенията от външни източници – външни твърди дискове или уебсайтове – да се преизчисляват в по-висока резолюция.

LG използва технологията CINEMA 3D в UD 3D TV, за да осигури на зрителите пълноценно триизмерно преживяване на голям екран. Функцията 3D Depth Control позволява на потребителите да настройстват „разстоянието” между близките и далечните обекти на екрана и по този начин сами да определят дълбочината на триизмерното изображение. След като обектите бъдат позиционирани в желаната дълбочина, функцията 3D Sound Zooming анализира местоположението им на екрана и съобразява откъде трябва да идва звукът, който издават.

Моделът върви в комплект с най-новото LG Magic Remote дистанционно управление. То позволява на потребителите интуитивно да навигират потребителския интерфейс Home Dashboard. Екосистемата LG Smart TV вече включва близо 1 400 приложения и осигурява достъп до постоянно нарастващ брой услуги, сред които 3D World с богата колекция от филми и игри. Посредством Smart Share Plus потребителите могат да използват богатото медийно съдържание на мобилни устройства като лаптопи, мобилни телефони, таблети и др. Вградената 2D към 3D конверсия разширява достъпа до 3D съдържание. Dual Play пък позволява двама души да играят едновременно на телевизора, като всеки от тях вижда различни изображения на един и същ екран. По този начин се решава проблемът с разделянето на екрана на две по време на игра.

LG UD 3D TV включва още 2.2 Speaker System, която се състои от две 10-ватови тонколони и два 15-ватови басови високоговорители. Те спомагат за максимално добро възпроизвеждане на звука, напълно съответстващо на впечатляващата картина, и напълнопресъздават концепцията за кино у дома.

Телевизорът LG UD 3D TV дебютира първо на южнокорейския пазар. Очаква се през септември да започне се предлага в Северна Америка, Европа, Азия и Латинска Америка. Посетителите на IFA 2012 ще могат да се насладят на телевизора на щанда на LG Electronics в зала 11.2 на Messe Berlin.

# # #

За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

За Контакти:

За повече информация:
Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.083