Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Забавления

Вземи в gLOG
29 Август 12, 11:27 / Автор: Anett&Co
Аниме културата завладя Морската столица за пореден път
На 25.08.2012 във Фестивалния и Конгресен център - Варна се проведе дългоочакваният от всички фенове на Аниме културата – АниФест. Краят на младежкия фестивал бе отбелязан с афтърпарти в дискотека „Диско-то” , където се проведе и първият по рода си K-pop Dance Battle между представителки на варненски танцови формации.
На 25.08.2012 във Фестивалния и Конгресен център - Варна се проведе дългоочакваният от всички фенове на Аниме културата – АниФест. Фестивалът бе посветен не само на японската анимация (от японски:  アニメ), но и на азиатската култура като цяло. Събитието се провежда за втора поредна година в морската столица и имайки предвид специфичния стил на рисуване, както и че голяма част от анимационните филми са предназначени за подрастващата или възрастна аудитория, фестът отново успя да събере стотици фенове. Мероприятието се организира от варненския клуб за анимета „Шиоказе“ и най-големия такъв форум в България – AnimeS-bg.com.

АниФест във Варна приключи с афтърпарти в дискотека „Диско-то” , където се проведе и първият по рода си K-pop Dance Battle между представителки на варненски танцови формации. За разлика от досегашни флашмобове, които се организират от феновете, тук участниците бяха предизвикани да се състезават и да спечелят купата за най-добри танцьори. Изпълненията на групите бяха бурно аплодирани от публиката, която явно имаше освен любими песни и корейски К-поп групи, и свои фаворити сред състезателите. Първо място заеха нахаканите момичета от „BabyZ” , второ „1naB”, а на трето се наредиха и най-малките участници в танцовата надпревара - момичетата от „K-Angels”.

K-Angels се сформират на 14.10.2011 г., като главната мисия, която си поставят момичетата е да се забавляват, прекарвайки свободното си време заедно и практикувайки любимото си хоби. Лидер на младия тим е Теодора (13г.), която се увлича по К-поп стила преди две години. През лятото на 2011 г. започва да учи първия си cover (SHINee – Lucifer). Това нейно занимание скоро се превръща в страст, по която запалва всички около нея на чело с най-добрата й приятелка Деси (13г.), която е и другата половинка в екипа. Двете момичета се гордеят с това, че правят всичко сами и постигат успехи без чужда помощ. Надяват се с времето да стават все по-добри, да останат приятелки завинаги и никога да не се предават.

АниФестът и афтърпартито с първата по рода си K-pop Dance Battle във Варна е доказателство, че морската столица по нищо не изостава от София. По същото време в столицата се проведе кръг от “K-POP WORLD FESTIVAL 2012”, в който участваха отново 3 танцуващи групи, както и 13, изявяващи се не само с танци, но и с пеене. Победителите от надпреварата в България ще бъдат снимани с камера и тяхното видео ще бъде качено в специален уебсайт на телевизия KBS до 31-ви август. От 1 до 20 сепрември ще се проведе онлайн гласуване между победителите от националните състезания по целия свят. Най-добрите 15 от тях ще бъдат поканени да участват в големия финал в Република Корея. Всички разноски за участниците във финала на К-Поп фестивала се поемат от Министерството на Културата на Република Корея и националната телевизия KBS.

Японската анимация, наричана още манга, постепенно завладява целия свят. Стотици младежи всяка година се запалват по изкуството на специфичните „рисунки”, както и по музиката, която ги придружава. Надпревари и конкурси, свързани с Аниме културата се провеждат във всички страни, а за втора поредна година Варна също може да се похвали с фестивал.

За Контакти: Anett & Co.

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1156