Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
31 Август 12, 22:43 / Автор: AMI Communications
LG представя IPS монитори от висок клас за графични дизайнери и киномани
С киноекран със съотношение 21:9 и WQHD резолюция новите модели на LG предлагат богата функционалност и набор от мултимедийни възможности
София, 29 август 2012 г. - LG Electronics (LG) ще представи два нови IPS монитора от висок клас - EA93 и EA83, на изложението IFA в Берлин. Първият модел е предназначен за забавление, а вторият – за работа с графични приложения. Мониторът EA93 впечатлява със своя дисплей с пропорции 21:9, типични за екраните в киносалоните. Моделът се характеризира с резолюцията Wide Quad High Definition (WQHD) с 2560x1440 пиксела, която точно възпроизвежда цветовете и предоставя широко визуално пространство на любителите на специалните ефекти. Мониторът EA83 пресъздава 99% от цветната гама на Adobe RGB, като гарантира на графичните специалисти отлично качество на образа.

„С постоянното усъвършенстване на IPS мониторите ние издигаме възможностите за домашно забавление и професионална графика до ново ниво,“ каза Джей Джей Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на ИТ бизнес отдела на LG Home Entertainment Company. „Заимстваният от кината формат на екрана на EA93 и предимствата на EA83 по отношение възможностите за използване на актуалните графични приложения превръщат мониторите във важни компоненти на нашата IPS линия,” допълни той.

Перфектните решения за мултимедия и мултифункционалност
Мониторът EA93 с размер на екрана от 29 инча впечатлява с резолюция от 2560x1080. Съчетанието между високата резолюция и пропорцията 21:9, идентична с тази на киноекраните, гарантира, че зрителите ще виждат всеки филм по желания от неговия режисьор начин. Богатството от мултимедийни ефекти се постига не само от размера на екрана. Мониторът възпроизвежда напълно стандартната цветова гама на sRGB, а яркостта от 300 нита гарантира високо качество на картината и живи цветове. Накратко, комбинацията от IPS технологията и размерите на киноекран създава идеалните условия за забавление.

Изключително широкият екран е подходящ и за професионални нужди, тъй като увеличава работното поле. Функцията 4-Screen Split може да раздели екрана на 4 полета, на които да се изпълняват различни задачи. Допълнителната функция Dual Link-up позволява две устройства да бъдат свързани към монитора едновременно. Така файлове от компютър и смартфон например могат лесно да бъдат споделяни едновременно.

Графична палитра
Моделът EA83 е мултифункционален монитор, предназначен за продуценти, фотографи, дизайнери и графични експерти. Той комбинира висока резолюция и реалистични цветове, като разполага с едно от най-широките цветни пространства в своя клас. Моделът EA83 визуализира 99% от цветовата гама на Adobe RGB, включително нюанси, които не са налични в стандартното RGB меню. Иновативните монитори IPS на LG могат да пресъздават образи, които на практика са идентични с реалните обекти. Цветовото калибриране на модела EA83 позволява на графичните специалисти да настроят най-точните и естествени цветове.

Посетителите на IFA могат да се запознаят с двата модела IPS монитори - EA93 и EA83, на щанда на LG Electronics в зала 11.2 в Messe Berlin.

Спецификации
EA93
Размер на екрана 29 инча
Формат 21:9
Резолюция 2560 x 1080
Цветова гама sRGB 100%
Вид на панела IPS
Яркост на картината 300 нита
Съотношение на контраста Мега
Зрителен ъгъл 178/178
Време за реакция 5ms GTG
Интерфейс DVI-D Dual x 1, HMDI x 2 (MHL), USB3.0 (1 Up / 3 Down),
Display Port x 1, PC Audio In, Headphone Out
Тонколони 7W x 2
Позиция Tilt
Характеристики MHL
4-Screen Split
Dual Link-up*
Енергийно спестяващ
PBP(Picture-by-Picture), PIP (Picture-in-Picture)
Auto Ratio Control (Original, 21:9) Контрол на звука
Wall Mount (100 x 100)
Цветово калибриране True Color Finder (S/W)

EA83
Размер на екрана 27 инча
Формат 16:9
Резолюция 2560 x 1440 (WQHD)
Цветова гама Adobe RGB 99%
Вид на панела IPS
Яркост на картината 350nits
Съотношение на контраста Mega
Зрителен ъгъл 178/178
Време за реакция 5ms GTG
Интерфейс DVI-D Dual x 1, HDMI x1, USB3.0 (1 Up / 3 Down),
Display Port x 1 Headphone Out
Позиция Slim Height Stand (Pivot, Tilt, Height Adjustment)
Характеристики Dual Link-up*
PBP(Picture-by-Picture), PIP (Picture–in-Picture)
Adapter Holder
Super Energy Saving
Wall Mount (100 x 100)
Цветово калибриране True Color FinderPRO (S/W)
External Calibrator
Factory Calibration

*Поне една характеристика DisplayPort се изисква за функцията Dual Link-up

# # #


За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:


Тони Стойкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0892 256 188
denitsa.djeneva@amic.bg
www.lge.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6252