Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
03 Септември 12, 16:09 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ОББ връчи специална награда на признателност на Фондация „Аполония“ за успешно партньорство
Хилда Казасян и Мишо Йосифов Секстет бяха звездните изпълнители на Клуб ОББ
Откриването на Аполония 2012 ще бъде запомнена както с брилянтните изпълнения на Александрина Пендачанска и пианиста Людмил Ангелов, така и със специалните отличия на Обединена българска банка (ОББ) за българското изкуство. Певицата Белослава получи награда на ОББ за своето творчество, която изобразява антично изображение на делфин, митичен спътник на бога на изкуствата Аполон, а организаторите на Фестивала от Фондация „Аполония“ бяха наградени от банката със специален приз, олицетворяващ Младия Аполон. Проф. Димо Димов, председател на Фондацията заяви, че с помощта на ОББ Празниците на изкуствата са се превърнали в символ на българската култура. И двата приза са изработени от скулпторката Лина Маджарова.

Първите фестивални дни донесоха на почитателите на изкуството и музиката уникални изпълнения на български и чуждестранни творци. Концертът на Ангел Заберски Биг бенд "Брас Асоциация", в който участваха 17 от най-добрите джаз музиканти в България, бе най-интересното събития на 1 септември, а на следващата вечер публиката бе привлечена от „Танците на Иван Донев“ на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, със специалното участие на Камен Донев. Хилда Казасян и Мишо Йосифов Секстет бяха звездите на Клуб ОББ същата вечер и изпълниха до краен предел залата със своите уникални изпълнения.

Днес се очаква концерт Cheek to Cheek на обичания Васил Петров с участието на Кристина Кирова в Амфитеатър Аполония, а в Клуб ОББ ще се изявят Милица Гладнишка, с участието на Борис Таслев, Васил Спасов и Атанас Попов.

Издателство „Сиела“ ще представи в Художествената галерия книгите „Тълковен речник“ на Юри Лазаров и „Известният непознат“ на Петър Стоянович.

Програмата на Аполония 2012 включва интересни изложби, концерти, театрални постановки, пърформанси и др. Пълна информация за събитията може да откриете тук: http://apollonia.bg/bg/programme



За повече информация:

ОББ
Анка Костова
Директор „ПР и спонсорство“
тел.. +359 2 8112375
моб.тел: +359 887 31 59 61
е-mail: kostova_a@ubb.bg
www.ubb.bg


Източник: Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.739