Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
04 Септември 12, 21:15 / Автор: AMI Communications
LG ПРЕДСТАВЯ НАЙ-ГОЛЕМИЯ И ТЪНЪК OLED ТЕЛЕВИЗОР НА IFA 2012
Най-новите продукти на LG включват богата гама от смарт телевизори с отлични 3D възможности за максимална потребителска наслада
Берлин/ София, 3 септември 2012 г. - LG Electronics представя водещата в индустрията потребителска електроника под надслов „НАД И ОТВЪД” на тазгодишното издание на изложението IFA в Берлин. Хитът в участието на компанията е най-големият и елегантен 55-инчов OLED TV телевизор, проектиран да осигури максимално реалистично зрителско изживяване. На щанда си LG показва още последните продукти от портфолиото си за домашно забавление, включително 84-инчовия UD 3D телевизор; моделите, разработени по технологията CINEMA 3D Smart TV; IPS (In-Plane Switching) мониторите и богатата гама от аудио и видео техника. Компанията демонстрира и разширената с голям брой приложения и 3D съдържание Smart екосистема.

„Всяка година на IFA LG представя ново измерение в света на домашното забавление,” каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Eletronics Home Entertainment Company. „Тази година не прави изключение, тъй като демонстрираме нова линия усъвършенствани 3D и Smart TV продукти, включително и един от най-очакваните дисплеи от ново поколение - OLED TV.”

CINEMA 3D атрактор
Огромен брой посетители привлича грандиозният CINEMA 3D атрактор, демонстриращ най-добрата технология на LG. Той представлява инсталация от 122 на брой 3D екрани, покриващи стените и обгръщащи входа на щанда. По този начин се образува зона за истинско триизмерно изживяване. След изложението продуктите от CINEMA 3D атрактора ще станат част от портфолиото на LG от OLED телевизори и 3D продукти.

OLED TV
Зоната с OLED телевизори кани посетителите да се докоснат до най-модерния екран на пазара – 55-инчовия OLED телевизор. Той гарантира перфектно качество на картината, резултат от функцията 4 Color Pixel, и отличен контраст, който се дължи на самоосветяващите се пиксели. Технологията 4 Color Pixel добавя по един бял подпиксел към трите основни – WRGB, което позволява цветовете да се виждат максимално реалистично от всеки зрителен ъгъл. Функцията Color Refiner допринася за още по-прецизното възпроизвеждане на цветовете. Четиримилиметровият Paper Slim панел и подсилената Carbon Fiber-Reinforced пластмаса (CFRP) придават на OLED телевизорите изискан външен вид.

OLED телевизорът на LG съчетава водещата технология на компанията CINEMA 3D със Smart TV възможности, като по този начин осигурява най-пълното домашно развлечение на пазара. Този продукт беше отличен с награда European Display Achievement Award 2012 от Европейската асоциация за картина и звук (EISA).

UD 3D телевизор
Най-новият 84-инчов UD 3D TV предоставя забележително триизмерно изживяване, на което до този момент можехме да се насладим само в киносалоните. UD 3D TV на LG привлича с впечатляващо ярка картина, постигната от огромния екран с 8 милиона пиксела и четири пъти по-голяма резолюция (3840 x 2160 пиксела) спрямо съществуващите до момента Full HD TV панели. Това се дължи на технологиите Triple XD Engine и Upscaler Plus. Системата от високоговорители 2.2 предлага богат звук, сихронизиран с разположението на обектите на екрана. Телевизорът е снабден с интелигентни функции, които предоставят на потребителите възможност да изследват Smart екосистемата на LG с широк набор от приложения и непрекъснато увеличаващо се съдържание.

CINEMA 3D Smart телевизори
Зрителите имат възможност да разгледат отблизо пълната серия CINEMA 3D Smart телевизори, които получиха положителни оценки и награди от водещи ИТ списания и издания за потребителска електроника от целия свят. Моделът 55LM960V спечели престижната награда European Smart TV Award на EISA 2012 Awards. Телевизори от LG CINEMA 3D Smart TV бяха отличени още с Editor’s Choice Award на CNET, Best Buy Award от Which? и спечелиха наградата в продуктов тест на HiFi Test и Audio Video Foto-Bild.

Зоната CINEMA 3D Smart TV показва на посетителите последните постижения в триизмерната визуализация, благодарение на които LG завладя лидерски позиции на пазара. Технологията Film Patterned Retarder (FPR) CINEMA 3D осигурява пълноценно 3D изживяване с ясни и гладки образи. Зареждащите се 3D очила правят гледането още по-удобно. В серията CINEMA 3D Smart TV изпъква 55-инчовият CINEMA 3D Smart TV LM960V, модел от ново поколение, който впечалява с усъвършенствани 3D възможности. Сред тях се нареждат функцията за контрол на дълбочината на картината - 3D Depth Control, с която потребителите могат на настройват триизмерното изживяване, и 3D Sound Zooming – за контрол на силата на звука според движението на образите на екрана. Дизайнът на CINЕMA SCREEN допълва триизмерното изживяване чрез намалената до един милиметър рамка.

Smart TV
Интелигентните характеристики Smart TV са акцент в представянето на LG на тазгодишното изложение IFA. Лесният за навигиране потребителски интерфейс на Smart TV телевизора на LG и широката гама от „умни” характеристики, сред които дистанционното управление Magic Remote и системата за свързване Smart Share Plus, са в центъра на екосистемата от Smart устройства.

Magic Remote предоставя удобен достъп до телевизионното съдържание чрез 4 възможности за контрол: Voice Recognition (гласово разпознаване), Magic Gesture (управление чрез жестове), Pointing (дистанционно управление на курсора) и бутон за управление Wheel. Системата Smart Share Plus предлага различни начини на свързване с устройствата в дома – безжично към LG CINEMA 3D Smart TV или през Intel Wireless Display (WiDi).

Посетителите на IFA тази година могат да се насладят и на LG Google TV. Добрата производителност на модела се дължи на двуядрения процесор L9, разработен от инженерите на компанията. Дистанционното Magic Remote и менюто Home Dashboard помагат за изключително лесната употреба на LG Google TV. Функциите Google search, Google Play Store, Chrome browser и YouTube работят толкова добре, колкото и на компютър или смартфон.

IPS монитори
LG представя широка гама от IPS монитори на IFA 2012, които са перфектни за работа и забавление. Водещи в линията са моделите EA93 и EA83, предназначени за работа с графични приложения и в мултитаскинг режим. Моделът EA93 се отличава с дисплей, подобен на киноекран, със съотношение 21:9 и идеален за домашно забавление. EA83 пък разполага с Wide Quad High Definition дисплей (WQHD) с резолюция от 2560x1440 пиксела, съчетана с широка цветова гама за професионална работа с графични приложения. Технологията IPS пресъздава образите по естествен начин от всеки зрителен ъгъл и намалява умората в очите. LG показва още 27-инчовия телевизор TM2792 Personal Smart TV с технология CINEMA 3D и ултрабука Z350 Ultrabook с време за зареждане от само 9 секунди.

Аудио, видео и интелигентни аксесоари
LG демонстрира 3D система за домашно кино с четири на брой 3D високоговорителя BH9520TW. Тя възпроизвежда мощен многоизмерен звук, с който се постига атмосфера, подобна на тази в IMAX кината. Системата е оборудвана с 360-градусов рефлектор, който е разположен вътре в колоните и отразява звука в техните стени. Вградените технологии за 3D допринасят за постигане на баланс между звука и картината. BH9520TW е снабден с интелигентни възможности, включително LG Apps, VOD и Wi-Fi Direct, които позволяват на потребителите лесно да споделят съдържание между устройствата в домашната мрежа.

ND8520 на LG е най-новият модел тонколона за iPod, iPhone и iPad с уникален дизайн и отличен звук. Той е съвместим с функцията Airplay, което позволява на потребителите да се насладят на превъзходното качество на музикалната библиотека iTunes. Airplay на Apple дава възможност за споделяне на богато музикално съдържание. Миниатюрният модел притежава вграден високоговорител за ниски честоти, който предава гладко и най-дълбокия звук.

3D видео стена
Посетителите имат възможност да се запознаят с първата 3D видео стена, разработена по технологията FPR 3D, на която разчитат и LG CINEMA 3D Smart TV телевизорите. Триизмерният ефект се постига без никакво трептене на картината, а усещането се допълва от тънката 5,3 мм рамка. Корпусът позволява няколко дисплея WV70MD лесно да се съединят в един общ екран. 3D видео стената показва кристално чисти образи без цветови неточности, благодарение на IPS панелите. Те осигуряват и широк зрителен ъгъл за по-голяма публика.

Не на последно място LG представя новата версия на революционния Mouse Scanner, който решава проблема със сканирането на документи.

# # #

За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

Деница Дженева
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 63 45 80
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4871