Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
04 Септември 12, 21:48 / Автор: www.digitalup.bg
Еврокомисар Нели Крус идва на конференция за дигиталните технологии в София
Конференция посветена на новостите в дигиталните технологии ще се проведе на 20-ти септември (четвъртък) 2012 г. в хотел „Шератон” в София. На едно място ще се съберат представители на най-големите интернет и мобилни компании като Телелинк, Ериксън, Сиско, Майкрософт, Виваком. На събитието ще присъства вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крус. Това е първа визита на еврокомисаря, отговорен за цифровите технологии на Европа. Конференцията „Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?” се организира от ПанЕвропа, най-старата неправителствена организация за обединена Европа с председател на г-жа Гергана Паси. На събитието ще бъдат засегнати въпросите за електронното правителство, безплатния достъп на учениците до Интернет . Предвидена е и дискусия на тема „Европейския съюз – безплатен wi-fi рай”.
На 20 септември в хотел „Шератон” в София ще се състои една много любопитна, новаторска и в известен смисъл – революционна конференция.

„Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?”

Идеята на българското правителство, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и организаторите от ПанЕвропа, най-старата неправителствена организация за обединена Европа, в лицето на цифровия шампион на България г-жа Гергана Паси, е да поставят няколко изключително важни въпроса в областта на високите технологии и бъдещето им у нас и в Европа.

Как новите технологии променят радикално живота ни?
Кога и как те ще нахлуят в българското училище?
Какво е бъдещето на България и на Европа в най-печелившия и бързо растящ по време на криза сектор – информационните технологии?
Как да направим България, а и цяла Европа, рай на свободния, бърз и достъпен интернет?
Какво правят държавите, за да осъвременят своите администрации и услуги?

Гостите на конференцията ще почерпят директно опит от най-компетентните в тази област – цифровите шампиони от всички европейски държави! В София ще бъде тяхната първа работна среща.

Специален гост на конференцията ще бъде вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крус. Това е първа визита на еврокомисаря, отговорен за цифровите технологии на Европа. Наричана от медиите „твърдата Нели”, г-жа Крус е многократен участник в класацията на Форбс „100-те най-влиятелни жени на света”.

Нели Крус ще открие дебата на 20 септември в София, заедно с министър председателя на България Бойко Борисов. Освен посланиците на новите технологии (цифровите шампиони), на конференцията ще присъстват министри от Европа и региона, както и водещи компании като Телелинк, Ериксън, Сиско, Майкрософт, Виваком. Регионалната конференция е избрана от Европейската комисия за една от трите нейни “Going Local” инициативи за годината.

Повече подробности за събитието и участниците може да намерите на уеб сайта на конференцията http://www.digitalup.bg
https://www.facebook.com/digitalbulgaria2012

За Контакти:

Elena Nikolova
E-mail: elena.krnikolova@gmail.com
Tel: +359 2 808 49 23

Източник:
http://www.digitalup.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1053