Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
04 Септември 12, 21:53 / Автор: AMI Communications
LG се стреми към лидерски позиции на световния пазар на телевизори с технологии от ново поколение
OLED, 3D и Smart телевизорите са ключовите продукти в дългосрочната стратегия за развитие на LG
Берлин/ София, 4 септември 2012 г. – LG Electronics се стреми към устойчив напредък, заяви Хавис Куон, изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company по време на изложението IFA 2012 в Берлин. Компанията възнамерява да го постигне, като усъвършенства съществуващите технологии до достигане на пълния им потенциал и създаде вътрешна среда на работа, в която иновациите и бързината на въвеждането им са ключови както в телевизионния, така и в мобилния бизнес.

„LG е на път да заеме лидерски позиции на глобалния пазар на телевизори с OLED моделите и продуктите от серията CINEMA SMART TV“, каза Хавис Куон. „От 2000 г. корейските производители са на върха на този пазар благодарение на моделите с плосък панел. Но не бива да се задоволяваме с това. Следващото поколение TV технологии няма да идва само от Корея или Япония, а най-вероятно от развиващи се пазари като Китай“.

Затвърждаване на лидерските позиции на пазара на OLED телевизори

Компанията планира да пусне 55-инчовия OLED телевизор с технологията WRGB в Южна Корея и на други ключови пазари още тази година. Заедно с това LG ще разшири серията OLED TV през 2013 г. с редица нови продукти, за да запази своята преднина пред конкурентите и да продължи да предлага нови модели на клиентите си.

Серията OLED TV е от стратегическо значение за LG. Бързината, с която LG Electronics и LG Display разработиха технологията зад OLED телевизорите – WRGB, съчетана с краткото време, необходимо за стартиране на масовото производство на устройствата, е доказателство за ключовото значение на тази серия в стратегията на компанията. Сега целта е този процес да се използва и при разработката на други проекти на LG. Компанията ще продължи да развива нови продукти, както чрез собствени разработки, така и в партньорство с вътрешни компании, като LG Display и LG Innotek.

LG планира да завоюва по-сериозни позиции спрямо конкурентите с разширяване на производствените си възможности. За целта компанията ще засили сътрудничеството си с LG Display, което ще й помогне да отговаря адекватно на бързото развитие на технологиите и променящата се структура на пазара и да постига успехи там, където конкурентите не съумяват.

Лидерски позиции в производството на 3D и Smart TV телевизори

LG продължава да развива линията CINEMA 3D TV с технологията Film Patterned Retarder (FPR). Пълното портфолио от 3D TV продукти включва модели с размер от 32 до 84 инча. Целта на компанията е да установи трайна асоциация между бранда LG и 3D изживяване.

Освен че разширява линията на CINEMA 3D TV, LG инвестира и в нови, отличителни продукти, като част от стратегията си да заеме водеща позиция на глобалния 3D TV пазар. Телевизорът UD (Ultra Definition) 3D TV е добър пример в това отношение. 84-инчовият модел, представен по-рано тази година, създава нов стандарт за качество при телевизорите от висок клас. Неговата изключително добра картина позволява на LG да запази конкурентоспособността и водещите си позиции в TV технологиите. Компанията ще разшири UD 3D TV серията с модели с различен размер екрани.

За да подобри бизнеса със Smart телевизори, LG задълбочи партньорството си с компаниите от Smart TV Alliance за изработката на Smart TV приложения за различните продукти на компанията. Това спомага за разширяване на платформата Netcast за Smart TV. Партньорствата на LG с доставчици и разпространители на висококачествено 3D съдържание пък допринасят за обогатяването на Smart съдържанието и носят допълнителни ползи за потребителите и бизнес партньорите на компанията.

Подобрено продуктово портфолио

За да запази лидерските си позиции на световния пазар на телевизори, LG усъвършенства съществуващото си продуктово портфолио и предлага модели за по-широка група потребители. Предлагането на моделите на LG за домашно забавление ще бъде реорганизирано, а пазарните им позиции – подсилени чрез специални маркетингови стратегии.

Моделите ще бъдат разпределени в следните категории: „Висок клас”, „Ново поколение”, „Масови продукти” и „Нисък клас” според техните спецификации и групи потребители, към които са насочени. Моделите OLED TV и UD 3D TV ще попаднат в категорията „Висок клас” и ще бъдат пуснати на стратегически пазари заедно от информационна кампания за възможностите на 4K UD TV. LG планира да повиши рентабилността на продуктите от категорията „Ново поколение“ със CINEMA SCREEN Design. Компанията ще предостави повече модели с широк екран, за да задоволи нарастващото търсене на киноизживяване у дома.

LG продължава да се стреми да подобрява позициите си на развиващите се пазари, като предоставя серия от ценово изгодни LED и Smart телевизори с малък и среден размер. Компанията планира да обособи нови продуктови линии специално за потребителите си в тези страни.

# # #


За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

Деница Дженева

AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 63 45 80
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4383