Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

10 Септември 12, 09:24 / Автор: www.pressbox.bg
Завишени с до 40% цени на имотите спира руските инвестиции във Варненски регион
За Варна е характерна друга тенденция - пред изчерпване са качествените жилищни имоти, атрактивни за масовия руски пазар, сочат данните на ROMEL
80% от терените за производствени бази, логистични цехове и хотели във Варна, и региона се предлагат на потенциалните руски инвеститори при цени, завишени с между 30 и 40% над реалните пазарни нива.

„Руските компании осъществяват мониторинг на българския пазар. Когато се предложи хотел или терен с готов проект на реална цена, руските фирми купуват в рамките на месец”, коментира управителят на национална агенция за недвижими имоти ROMEL Нели Георгиева. Компании от Кавказ имат особен интерес и готовност за строеж на вилни селища, и хотели в близост до к.к. ”Камчия”. В района за продажба са обявени над 50 терена, чието предназначение е сменено за жилищно и курортно застрояване. 90% от предлаганите парцели нямат път, ток и вода, което ги прави неатрактивни. Подходящите парцели се търгуват при цена между между 30 и 50 евро за квадратен метър.

Спънка пред крупните руски проекти са липсата на терени с градоустройствена и техническа инфраструктура, надеждно законодателство и реални цени. В очакване на облекчен режим за получаване на българско гражданство, руски инвеститори и инвеститори от бившите руски републики, имат готовност да купуват апартаменти, терени и хотели, стига продавачите да са с реалистични очаквания. Към момента руските вложения са по-скоро спорадични.

Купуват се предимно сезонни жилища до 60 000 евро. Повечето сделки са по Южното Черноморие, където презастрояването доведе до конкурентни цени. За Варна е характерна друга тенденция - пред изчерпване са качествените жилищни имоти, атрактивни за масовия руски пазар, сочат данните на ROMEL.

За Контакти:info@pressbox.bg

Източник:
www.pressbox.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1126