СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

12 Септември 12, 18:48 / Автор: Сирма Мобайл
Сирма Мобайл пуска мобилно приложение с информация за самолетните полети от българските летища
Българската софтуерна компания Сирма Мобайл, която е част от Сирма Груп, пусна мобилно приложение, предоставящо информация за самолетните полети от и към български летища в реално време. То се нарича BG Airports и е разработено за мобилната операционна система Windows Phone. Предстои да бъде създадена версия и за очакваната на пазара тази есен система Windows 8, както и за конкурентните платформи iOS и Android.*

“Дългогодишното партньорство на Сирма Мобайл с финландския разработчик Nokia ни дава пълен достъп до всички функции на операционната система Windows Phone и ни позволява да създадем приложения за тази платформа, които са без аналог в България. Това откроява компанията ни и ни позволява да заемем лидерска позиция в тази специфична ниша на мобилния софтуер“ - заяви Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл.

Приложението BG Airports тегли в реално време информация от уебсайтовете на летищата в София, Варна и Бургас. То предоставя детайлна и своевременна информация за пристигащи и заминаващи полети, часове на излитане, номера на гейтове и терминали, както и закъснения.

Повече за Сирма Мобайл

Екипът на Сирма Мобайл е специализиран в разработката на мобилни приложения и услуги и има няколкогодишен опит в иновативни сфери като LBS (Location Based Services), NFC (Near Field Communications), JavaME (Java Platform, Micro Edition), както и в разработката на приложения за най-популярните мобилни платформи: iPhone, Android, Symbian, BlackBerry и Bada. Стремежът на компанията е да се развива като глобален разработчик на услуги с добавена стойност, както и да постави мобилните иновации в услуга на хората, създавайки приложения със съизмерим обществен ефект.

* - Windows Phone, Windows 8, Nokia, Android и iOS са запазени марки на съответните компании.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99