Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
12 Септември 12, 19:05 / Автор: AIKO
Треска за обзавеждане преди първия учебен ден
Независимо проучване показва, че почти половината родители планират да закупят бюро за децата си
София, 11.09.2012 г. – Продажбите на мебели за детски стаи се увеличават с наближаването на 15-и септември, отчитат от мебелни магазини Aiko. В навечерието на първия учебен ден родителите купуват както отделни модули, така и цялостни решения, като винаги изискват качествени материали и безопасна конструкция. Тенденциите се потвърждават от независимо изследване за нагласите на родителите на деца до седем години от големите градове в страната, проведено от агенция за пазарни проучвания Арбитраж и Aiko.

Според проучването най-масовата покупка преди първия учебен ден е бюрото – почти половината от родителите (46%) възнамеряват да закупят бюро за детето си. Над 1/3 от учениците пък ще бъдат зарадвани с изцяло ново обзавеждане. Останалите ще разполагат с мебелите на по-големите си братя и сестри, защото едва 2% от запитаните не използват мебели и принадлежности от първото си дете при отглеждане на второто.

Столът, библиотечката, етажерката и леглото също са незаменими елементи от детската стая на учениците. Стол планират да купят 36% от анкетираните, библиотека – 23,2%, етажерка – 13,3%, а легло – почти 9% от запитаните. Малка част от участвалите в проучването ще добавят към обзавеждането гардероб и шкаф.

Изборът на мебели ще направят основно майките – в 81% от случаите те имат най-голямо влияние при взимането на решение за обзавеждане. Повечето родители все пак ще се допитат до малчуганите – едва 20% от анкетираните не отчитат предпочитанията на децата си.

Две трети от родителите, участвали в проучването, са готови да заделят до 1000 лева, за да обзаведат стаята на детето си по най-подходящия начин, така че да му харесва и то с удоволствие да учи и прекарва свободното си време в нея. Някои – близо 50% от запитаните – ще закупят само отделни елементи, а 37% от анкетираните ще подновят изцяло обзавеждането.

Каквото и да изберат, родителите търсят качество. Над 80% от респондентите изискват обзавеждането да бъде с безопасна конструкция и изработено от качествени материали. Основните критерии при избора на матрак са той да бъде антиалергичен, ортопедичен и дишащ. Независимо от бюджета си, родителите търсят оптималното съотношение между цена и качество.

„Нашите предложения в навечерието на 15-и септември са изцяло съобразени с нагласите на родителите. В магазините ни те могат да открият както готови решения за детски стаи, така и отделни елементи. Ценовият диапазон е широк, така че всеки да може да намери нещо за себе си и семейството си“, коментира Петър Василев, маркетинг мениджър на Aiko.

Сред актуалните предложения на веригата е детска стая с гардероб, широко легло и бюро на цена от 499 лв., с 33% по-ниска от стандартната. Конфигурацията може да бъде допълнена с два различни по размер шкафа. В Aiko предлагат и нестандартни решения както за момичета, така и за момчета. Малките принцеси могат да прекарват времето си в стая за истински кралски особи, която се състои от широко легло, нощно шкафче и бюро. Тематична стая в стила на Формула 1, предназначена за бъдещите пилоти, се предлага с отстъпка от 20% на цена от 1 216,8 лв.

За мебелни магазини Aiko

Aiko e една от водещите търговски вериги за обзавеждане в България. Компанията е основана през 1993 г., когато отваря първия си магазин в София. Днес мебелни магазини Aiko включват четири шоурума – два в София и по един в Стара Загора и в Бургас, както и складова база с площ за заскладяване 30 000 кв. метра. Компанията е един от големите работодатели в бранша с над 300 служители.

В магазините си Aiko предлага цялостно и модерно обзавеждане за дома и офиса от водещи български и европейски производители на атрактивни цени. Асортиментът на компанията включва над 20 000 артикула.

За Контакти:

Андреана Станкова, AMI Communications
Телефони: 02 989 51 15, 0892 604 379
E-mail: andreana.stankova@amic.bg

Източник: www.aiko-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4894