Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
12 Септември 12, 19:13 / Автор: www.sale-autos.com
БРАНШОВИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В АВТОСЕРВИЗНИЯ СЕКТОР СЕ ОБЕДИНЯВАТ И НАСТОЯВАТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА РЕГУЛАЦИИ В ДЕЙНОСТТА ИМ
На 15 септември (събота) в конферентната зала на хотел „Албена“, гр. Хисаря, от 10:00 ч. по инициатива на САС (Съюз на автосервизите – София), ще се проведе първа Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност. Поводът за организирането на срещата е съществуващата към момента фрапираща липса на регламентация и регулации в автосервизния сектор в България, които пряко застрашават както безопасността на движението по пътищата, така и правата на потребителите, спазването на екологичните норми, събираемостта на такси, данъци и осигуровки, безопасността на труда, противопожарната сигурност и пр.
София, 12.09.12 - На 15 септември (събота) в конферентната зала на хотел „Албена“, гр. Хисаря, от 10:00 ч. по инициатива на САС (Съюз на автосервизите – София), ще се проведе първа Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност. На срещата ще присъстват представители на Съюзите на автосервизите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора, както и на Сдружение за качествени автомобилни ремонти – Русе.

Поводът за организирането на срещата е съществуващата към момента фрапираща липса на регламентация и регулации в автосервизния сектор в България, които пряко застрашават както безопасността на движението по пътищата, така и правата на потребителите, спазването на екологичните норми, събираемостта на такси, данъци и осигуровки, безопасността на труда, противопожарната сигурност и пр.

За да се предприемат адекватни мерки за преодоляване на тези проблеми и за повишаване на качеството на автосервизните услуги, през последните месеци на много места в страната бяха учредени сдружения на лицензирани сервизи, които настояват за промяна на съществуващата ситуация и въвеждането на релевантни механизми по отношение на регламентирането на сервизната дейност чрез нарочна наредба или закон. „Целта ни е не само да алармираме гражданите и институциите за сериозната цена – икономическа, екологична и спрямо личната безопасност, – която се плаща поради липсата на регулации и изисквания в автосервизния сектор, но и да дадем конкретни предложения и решения за последващи действия относно излизане на сервизната дейност от сферата на сивата икономика, регламентиране на търговията с резервни части и сервизната дейност“ – обяснява Емил Германов, председател на Съюза на автосервизите, София, който е и инициатор на срещата.

„Уверени сме, че първата Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност ще даде старт на реални промени и заявяваме категоричната си готовност за обединяване усилията на организациите, които представляваме, и за предприемане на съвместни действия пред държавни и местни органи за защита правата на гражданите да получават качествени услуги и за борба със сивата икономика в сектора.“

Първата Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност ще е открита за представители на медиите, като на нея се очаква всички участващи сдружения и организации, които споделят горепосочените цели за европейско развитие на автосервизния сектор в България, да обсъдят и подкрепят единна позиция за конкретни мерки в посока регламентиране на дейността на автосервизите у нас.

За Контакти:

Емил Германов, председател на Съюза на автосервизите – София /САС/, тел: 0887801150

Източник:
http://www.sale-autos.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5918