СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

17 Септември 12, 11:30 / Автор: United Partners
Известни български спортисти бяха част от P&G Спортен лагер за деца в Албена
Две от „Златните момичета” от националния отбор по художествена гимнастика Ренета Камберова и Катрин Велкова, световния шампион и бронзов олимпийски медалист по борба, свободен стил, Радослав Великов, 49 пъти републикански шампион по плуване и модерен петобой, Георгия Кадoглу, както и шампиона на България по бягане на 1 500 м, Евгени Игнатов, посетиха P&G Спортен лагер в Албена и участваха в спортните игри с децата. Спорният лагер е организиран от Procter&Gamble като част от инициативата „Благодаря ти, мамо!”, чиято цел е да промотира младежкото развитие чрез спорт и да благодари на майките, които подкрепят децата си в усилието им да практикуват спорт.
София, 13-ти септември 2012г. - Две от „Златните момичета” от националния отбор по художествена гимнастика Ренета Камберова и Катрин Велкова, световния шампион и бронзов олимпийски медалист по борба, свободен стил, Радослав Великов, 49 пъти републикански шампион по плуване и модерен петобой, Георгия Кадoглу, както и шампиона на България по бягане на 1 500 м, Евгени Игнатов, посетиха P&G Спортен лагер в Албена и участваха в спортните игри с децата. Спорният лагер е организиран от Procter&Gamble като част от партньорството им с Българския Олимпийски Комитет и участваха в спортните игри заедно с децата.

По време на лагера децата се запознават и практикуват 5 основни спорта: баскетбол, волейбол, мини футбол, бадминтон, тенис на маса и плуване. Спортният лагер е част от инициативата „Благодаря ти, мамо!”, чиято цел е да промотира младежкото развитие чрез спорт и да благодари на майките, които подкрепят децата си в усилието им да практикуват спорт.

„Започнахме да се занимаваме с художествена гимнастика още от ранна детска възраст и сме ходили на много спортни лагери през годините - сподели Ренета Камберова.

В допълнение Катрин Велкова добави: „Лично за мен лагерите ми помогнаха изключително много, защото развиха моите спортни навици и дисциплина и мотивират да тренираш още и още, за да станеш по-добър в бъдеще” .

В последния ден от Спортния лагер децата научиха защо Олимпийските игри са едно от най-големите спортни, културни и социални събития в наши дни. На церемонията по закриването всички деца получиха дипломи, удостоверяващи тяхното участие. Те получиха и медали, шампионски купи и различни награди от известните спортисти.

Спортният лагер продължи 7 дни – от 7-ми до 13-ти септември. В него участваха 100 деца, които са разделени в 2 възрастови групи: 50 деца в група от I-ви до IV-ти клас; 50 в група от V-ти до VIII-ми клас. Програмата за възрастова група I – IV клас е по-лека, те учат основните правила на няколко вида отборни спортове. Правилата са придружени с много игри. По-големите деца (V – VIII клас) сформират отбори и участват в мини турнири в 5-те спорта.

Стоте деца, които взеха участие в Спортния лагер бяха избрани чрез промоция, организирана с марките на P&G Pampers®, Ariel®, Always®, Fairy®, Lenor®, Blend a Med®, Duracell®, Head & Shoulders®, Gillette® and Bonux®.

За Procter & Gamble
P&G се докосва и подобрява живота на приблизително четири милиарда души по света, чрез портфолиото си от качествени марки. Водещите марки на компанията включват Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®,Ace®, Febreze®, and Ambi Pur®. Марките на P&G са достъпни в повече 180 страни в цял свят. Моля посетете http://www.pg.com за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

За Контакти:

Мария Попова