Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
18 Септември 12, 10:21 / Автор: Bilka
Приключи конкурса за детска рисунка на тема „Нарисувай природата“ на „Билка“
София, 17 септември 2012 г. През месец юни „Билка“ обяви конкурс за рисунка за деца на възраст от 2 до 9 години на тема „Нарисувай природата“. Конкурсът беше част от образователна кампания за по-добра детска орална хигиена, провокирана от данните на Български зъболекарски съюз за проблеми със зъбите от ранна детска възраст, причинени основно от липса на навици и недобра орална хигиена.

В началото на септември приключи конкурса за детска рисунка и жури от специалисти отдели най-добрите рисунки и определи класирането. Участници в надпреварата бяха над 500 деца от София, Пловдив,Бургас, Варна, Русе, Попово, Шипка и много други градове и села и всички те нарисуваха своята чиста детска мечта – да живеят в красив и пъстър свят.

Иницативата завърши с детски празник на 17 септември в парка „Заимов“. Малките палавници участваха в игрите за най-правилно миене на зъби и се забавляваха с героите от театралната постановка „Веселите зъбки“ – д-р Зъбчев, Бобъра и Мистър Зъбобол, изпълнена от Театър „Маска“. Най-бързите и информирани, получиха награди от „Билка“.

Избрани рисунки от конкурса на Билка „Нарисувай природата“, бяха изложени между дърветата и радваха родители, деца, участници и гости. По време на събитието бяха обявени и наградени победителите в конкурса.
Първа награда - едногодишна стипендия за обучение в школа по приложни и изящни изкуства - спечели Оля Телалим на 7 години.

Второ място грабнаха децата от школата за изобразителни изкуства „Арт Попово“ към „Дом на културата“, с ръководител Искра Хаджииванова . Те спечелиха колективна награда - уникална пластична картина за детска стая на приказна тема, изработена в Студиото по пластична живопис на Боряна Занова и комплект материали за рисуване.

Децата от ОДЗ „Детски свят”, групи „Усмивка“ и „Слънчице“ от град Варна, с ръководител Пенка Генадиева спечелиха третата награда - статив с пълен комплект материали за рисуване.

Журито взе решение да даде поощрителна награда на децата от 149 ОДЗ „Зорница“ с ръководител Поли Иванова.

От 18 до 28 септември изложбата ще може да бъде видяна от широката общественост на метростанция „СУ Св. Климент Охридски“, а от 29 септември до 8 октомври – на метростанция „Васил Левски“.

Инициативата подкрепиха със своето партньорство: Община „Оборище“, Метрополитен ЕАД, Фондация „Изкуството и детето“, TV 7, радио FM +, Инфо гайд, My Smile.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113