Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

20 Септември 12, 14:40 / Автор: СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ инвестира над 80 000 лв. в хостинг услуги за българското образование
В рамките на програмата „Ученици.BG“ безплатно ще бъдат предоставени хостинг акаунти за ученици и учители от всяко училище в България
Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ стартира мащабна национална програма „Ученици.BG“ за подкрепа на образованието у нас. В рамките на програмата компанията ще предостави безплатно първоначално по десет хостинг акаунти за ученици и учители от всяко училище в България. Целта е по този начин да бъдат подпомогнати всички ученици и учители, които искат да се развиват и усъвършенстват в сферата на интернет или информационните технологии като цяло, да имат надеждна и качествена хостинг платформа, без да се налага училището да инвестира средства за това. В проекта може да се включи всяко българско училище, а повече информация може да бъде намерена на официалната страница на програмата – http://ученици.bg.

„Подготвяме инициативата от доста време, като търсихме най-добрия начин да дадем повече на българското образование. Избрахме първия учебен ден (17 септември 2012 г.) за старт на програмата „Ученици.BG“, тъй като искаме това да е подарък за всички можещи и знаещи ученици, както и техните учители, които искат да експериментират и да се развиват в сферата на уеб и информационните технологии. Ще смятаме мисията си за изпълнена, ако към каузата се включат всички български училища, за да можем да сме сигурни, че всички ще имат възможността да се запознаят с новите технологии в интернет“ - заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

„Ние от години инвестираме в инициативи свързани с образованието, тъй като смятаме, че това е правилния начин да учиш на добри практики новото поколение в уеб общността. Неотдавна подкрепихме и Националната SUPERакадемия „Аз мога – тук и сега“, която се състоя преди седмици в гр. Девин. Тези 7 дни, които прекарахме с можещите и знаещите ученици и учители и събирахме обратна връзка от тях, ни беше много полезна, за да си избистрим концепцията какво ще е най-полезно и необходимо на училищата в България. Определено вярваме, че онези стотици интернет проекти, които са инициирани от ученици и биха допринесли много за тяхното развитие в сферата на онлайн технологиите, но често не се осъществяват, поради липса на ресурси, вече ще останат в миналото. Също вярваме, че подкрепата на новото поколение и учителите, искащи да се развиват в уеб, е от ключово значение за бъдещото позициониране на България като лидер в интернет индустрията и технологиите на Балканския полуостров, а защо не и в Европа“ - заяви Методи Дреновски, който е другият управител на СуперХостинг.БГ.

По данни на международния уебсайт http://www.dailychanges.com/, който черпи информация от престижния източник http://www.domaintools.com/, СуперХостинг.БГ е най-голямата хостинг компания в България със значителна преднина пред втория в класирането по брой хостнати домейни. Това позволява на компанията да разгърне мащабна инициатива в подкрепа на образованието. СуперХостинг.БГ също предоставя възможност на всички, включили се в програмата, да могат да разположат на отделен (собствен) домейн на предоставения им безплатно хостинг акаунт и втори проект с учебни цели.

Повече за СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е компания, чиято основна дейност е в областта на хостинг услугите, като успешно предлага и различни SAS (Software as a Service) услуги за своите клиенти. Към момента СуперХостинг.БГ хоства 30 742 домейна, включително 23 597 .com – домейни, 3 218 .net – домейни, 1891 .org – домейни, 1574 .info – домейни, 369 .biz – домейни, както и редица други национални или международни домейни. Важно е да се подчертае, че в класацията не се отчитат .bg – домейните и .eu – домейните, а заедно с тях българската хостинг компания има общо близо 45 000 хоствани домейна. Подробна информация за показателите на компанията е достъпна на адрес: http://www.dailychanges.com/superhosting.bg/.
СуперХостинг.БГ предлага споделен хостинг, регистрация на домейни в повече от 50 различни области (TLD), виртуални, cloud и наети сървъри, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. През последните няколко години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), ИАБ България, УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
www.superhosting.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1413