Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

21 Септември 12, 11:41 / Автор: www.immuno-bg.org
ПАТЕНТ ЗА БЪГАРСКИ УЧЕНИ В ОБЛАСТТА НА БИОЛОГИЧНАТА ТЕРАПИЯ
Патентът е за регистриран нов принцип за извършване на „Екстракорпорална плазмасорбция на карциноембрионалния антиген /СЕА/ ” под ръководството на доц. Д-р В.Манев – клиничен имунолог. Доказано е, че молекулата на карциноембрионалния антиген /СЕА/се отделя от злокачествените тумори - карциноми, които съставляват най-големия процент от всички злокачествени тумори. Установено е от наши и чуждестранни автори, че молекулата на СЕА играе изключително важна роля в развитието на злокачествените тумори като участва в процесите свързани с прогресията на тумора, участва в блокиране противотуморния имунитет, улеснява далечното метастазиране на злокачествените клетки, усилва рисковете от развитието на тромбоемболична болест, която е причина за смъртността при значим процент ох болните както и за развитието на т.н. паранеопластичеи синдром. Този синдром е свързан с умора, отпадналост и др. разнообразни клинични прояви, които утежняват протичането на болестта. По тези причини е от изключителна важност да се разполага с нов подход и техническо устройство за лесно приложение , съвместимо със съвременната медицинска апаратура. Разработеният от авторския екип и патентован принип би позволил създаването на техническо устройство което се предвижда да е съвестимо с апаратите за хемодиализа.Ако се въведе тази процедура за отстраняване от кръвта на опасната молекула на СЕА.,така ще се подобри общия статус на болния, ще се намалят симптомите от т.н. паранеоластичен синдром, ще се намалят оплакванията, ще се подобри качеството на живот. С разработване на производствена технология и провеждането на клиничните проучвания се очаква прилагането на този нов подход да намали метастатичния капацитет на раковите клетки, да повиши ефективността на конвенционалата терапия и се удължи живота на болните. Авторите на патента с настоящата публикация предлагат на държавата, на индустриалния капитал у нас, на потенциалните чуждестранни инвеститори дялово участие в патента срещу инвестиции за внедярване на патента и провеждане на клиничните проучвания. Доц. Манев /0889 90 20 59 /
Разработеният от авторския екип и патентован принип би позволил създаването на техническо устройство което се предвижда да е съвестимо с апаратите за хемодиализа.Ако се въведе тази процедура за отстраняване от кръвта на опасната молекула на СЕА.,така ще се подобри общия статус на болния, ще се намалят симптомите от т.н. паранеоластичен синдром, ще се намалят оплакванията, ще се подобри качеството на живот. С разработване на производствена технология и провеждането на клиничните проучвания се очаква прилагането на този нов подход да намали метастатичния капацитет на раковите клетки, да повиши ефективността на конвенционалата терапия и се удължи живота на болните.

Авторите на патента с настоящата публикация предлагат на държавата, на индустриалния капитал у нас, на потенциалните чуждестранни инвеститори дялово участие в патента срещу инвестиции за внедярване на патента и провеждане на клиничните проучвания.

Доц. Манев /0889 90 20 59 /

За Контакти:

V_manev@gbg.bg
0889 90 20 59

Източник:
www.immuno-bg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1142