Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
21 Септември 12, 14:39 / Автор: AMI Communications
LG променя пазара на смартфони с нов модел с фокус върху потребителското преживяване
LG представя смартфона от висок клас Optimus G. Моделът обединява уникално потребителско изживяване с концепцията User Experience (UX) и мощен хардуер. Комбинацията от двете доставя неограничена свобода и възможности на потребителите. Optimus G е оборудван с четириядрен процесор Snapdragon™ S4 Pro и използва последните технологии, за да предложи подобрена картина и по-дълъг живот на батерията. Елегантният дизайн и иновативните UX възможности допълват тези предимства. Благодарение на комбинацията от иновации Optimus G осигурява на потребителите преживяване, неприсъщо на който и да е друг смартфон.
„Optimus G е крайъгълен камък в развитието на телефоните не само в историята на LG, но и в цялата индустрия”, каза д-р Чен-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Притежателите на Optimus G могат да се насладят на UX възможностите, които им позволяват да изпълняват с лекота ежедневните си задачи и значително подобряват начина им на живот.”

Нов подход към изпълнението на много задачи едновременно и завладяващо потребителско преживяване с UX

Благодарение на надеждността и високата си производителност, Optimus G позволява на потребителите не просто да работят в многозадачен режим, а да правят няколко неща едновременно без ограничения. Докато мулти-таскингът се ограничава само до отварянето на няколко приложения едновременно, присъщият на Optimus G крос-таскинг позволява различни задачи да се изпълняват по едно и също време без никакъв компромис с производителността.

Нови UX възможности с крос-таскинг функции:
• Функцията QSlide показва два различни екрана едновременно на един и същ дисплей. Тя визуализира цялото съдържание и на двата екрата, като позволява извършването на две задачи едновременно. Така потребителите могат да изпратят текстово съобщение или да търсят инфромация в интернет, докато гледат видео.
• Live Zooming подобрява възможностите за гледане на видео, тъй като позволява увеличаване на изображението до пет пъти, докато върви видеото. Така родителите могат да видят отблизо децата си по време на училищен рецитал например.
• Dual Screen Dual Play позволява гледане на едно и също съдържание на екрана на телефона и на телевизора, но и различно, при това от един и същ източник. Например на телевизора може да тече слайд шоу, докато смартфонът показва допълнителните бележки към презентацията.
• QuickMemo позволява на потребителите да пишат, рисуват или отбелязват записки директно върху екрана и лесно да споделят съдържанието като прикачен файл или URL. С функцията даден телефонен номер може да бъде изписан на ръка и смартфонът ще го набере, още докато бива изписван.
• Screen Zooming позволява приближаване и отдалечаване на списъка с песни в музикалния плейър, имейли, текстови съобщения и фото галерията. Тя предлага и възможността размерът на шрифта и оформлението на екрана да бъдат сменяни.
• Application Link дава достъп до предварително заредени приложения (имейл, календар, прогноза за времето) при дезактивиране на алармата. По този начин работещите получават бърз достъп до необходимата им информация и се нуждаят от по-малко време за сутрешна подготовка.
• Icon Personalizer позволява на потребителите да настройват иконите, като редактират размера и добавят изображения, така че най-използваните икони да са най-леснодостъпни.

В допълнение интелигентната камера на Optimus G позволява улавяне и съхраняване на специалните моменти. Мобилната камера с най-висока резолюция в света - 13MP, предлага следните възможности: 

• Smart Shutter – усеща вибрациите на камерата или движението на обектите в кадър и настройва скоростта на блендата за получаване на най-добрата снимка .
• Time Catch Shot – позволява на потребителите да избират между различни кадри, заснети още преди бутона за снимане да бъде натиснат докрай.
• Cheese Shutter – прави снимки с гласова команда - само като кажете „зеле“ или просто LG.
• Low Light Shot Noise Reduction – представлява система за следене на светлината, която се включва при използване на камерата в тъмни условия, за да намали максимално смущенията.

Дизайнерски шедьовър
Наследник на дизайнерската концепция на LG, моделът обединява по елегантен начин технологични иновации и изискана черна форма. Специално за уникалната визия на модела компанията разработва и патентова покритието Crystal Reflection, поставено на задния панел на телефона. Благодарение на Crystal Reflection притежателите на Optimus G виждат различни графични елементи, които варират според осветлението и зрителния ъгъл. Гладката повърхност на панела отразява отблясъците, като създава илюзия за триизмерност. Лазерното изрязване на панела му придава завършен вид с металически отблясък.

Върхови технологии за осигуряване на оптимално потребителско преживяване
Изключителното UX преживяване става възможно благодаряние на върховите технологии, разработени от водещи в индустрията специалисти.
Подобно на първия четириядрен смартфон с LTE, Optimus G изпълнява UX функциите с безпрецедентно висока скорост благодарение на процесора на Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro Quad-Core CPU. Висококачествените технологии на дисплея като Zerogap Touch и True HD IPSPlus Display от LG Innotek и LG Display гарантират възпроизвеждане на най-ярките и чисти изображения, без това да се отразява на перфектната визия на смартфона. Новата батерия от LG Chem има удължен живот от 800 цикъла на зареждане, което е значително подобрение спрямо останалите мобилни телефони. Камерата с ултрависока резолюция от 13MP гарантира ярки изображения без изкуствено пикселизиране, дори когато снимките биват разпечатвани в голям размер.

От следващата седмица LG Optimus G ще бъде пуснат на пазара в Южна Корея, а през октомври - и на други ключови пазари. Очаква се в Европа да се появи през първото тримесечие на 2013 година.

Ключови спецификации:

Чипсет: 1.5GHz четириядрен Krait Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro процесор и LTE
Операционна система: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Мрежи: 2G / 3G / LTE
Екран: 4,7-инчов WXGA True HD IPSPlus (1280 x 768 pixels) / 15:9 ratio
Памет: 32GB
RAM: 2GB DDR
Камера: 13.0MP или 8.0MP задна/ 1.3MP предна
Батерия: 2,100mAh (570Wh/L) / Време за разговори: 15 часа / Режим на готовност: 335 часа
Размер: 131.9 x 68.9 x 8.45 мм
Тегло: 145 г
Други: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL и DLNA, NFC

За Контакти:

Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg
www.lge.bg

Източник:
http://www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1411