СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

26 Септември 12, 16:47 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Нови сезони на модните предавания на Fine Living провокират зрителите от октомври
Телевизионният канал залага на модата и лайфстайла като акценти за предстоящия сезон
Нови сезони на шест модни предавания ще забавляват българските зрители по телевизионния канал Fine Living от октомври. Тв каналът, чиято основна цел е да потапя зрителите в света на красивото и изящното и да промотира стила в ежедневния живот, поставя акцент през новия сезон именно върху модата и лайфстайла. „Стил“ – Колекция Пролет/Лято 2012, „Стил“ – Колекция Есен/Зима 2012, „Зад марката“, „Майстори на лукса“, „Платинени сватби“ и „Базар“ ще отведат зрителите зад кулисите на най-интересните модни събития по света, ще ги запознаят с историята на успеха на най-влиятелните модни икони на нашето съвремие и ще разкрият тенденциите в света на лукса, пътешествията и шопинга. Подробности за новото в програмата на Fine Living бяха обявени за първи път днес от Юлия Трайкова, маркетинг и PR мениджър на Chello Central Europe – представител на телевизионния канал Fine Living за България.

Специални гости на събитието на Fine Living бяха известният моден блогър Ана Динкова, стилистът Хубен Хубенов и гримьорът Биляна Сотирова. Те представиха пред присъстващите най-новите тенденции в стила, грима и облеклото за предстоящия сезон и споделиха ценни трикове и приложими от всеки съвети. На финала участниците имаха възможност да покажат собствения си артистичен талант, включвайки се в забавно състезание за стайлинг на модели с дрехи, любезно предоставени от H&M.

„Искаме чрез новото в предаванията, което ще обогати програмата на Fine Living, да отговорим още по-пълно на очакванията на нашите зрители, които са експерти по отношение на тенденциите в поп културата и очакват същото от телевизията в най-гледаното време“, посочи Юлия Трайкова. „Атрактивният микс, който Fine Living е предлагал до момента, ще продължи да забавлява и през предстоящия сезон с интересни и вълнуващи истории за съвременния живот, дизайна и забавлението, обединени в петте традиционни основни теми за канала: за дома, кулинария, пътешествия, мода и здраве“, допълни тя.

В новия сезон на „Стил“ – Колекция Пролет/Лято 2012, който отвежда зад кулисите на световните седмици на модата и осигурява интересна информация за най-новите модни тенденции, предаването се отправя първо към Берлин – изпълнената с живот столица на Германия. Модният редактор Клаудио Римеле ни развежда из Седмица на модата и едно от ексклузивните модни съревнования, в което иконата Марк Джейкъбс определя бъдещите дизайнери. Скандинавските модни сцени в Стокхолм и Копенхаген са само част от изненадите, на които зрителите ще могат да се насладят отблизо.

Fine Living ще излъчи и „Стил“ – Колекция Есен/Зима 2012, отвеждайки зрителите в модната столица Лондон, за да проследят творческия директор Анджи Мюлс, докато промотира модна марка за спортни облекла. Ще бъде показан и модният свят от гледна точка на блогърите, като последваме Клеър Сълмърс зад кулисите на ревютата в Париж. Световноизвестният професионален гримьор Джейб ще ни въведе в бекстейджа, за да видим как работи по време на динамичната седмица на модата в Милано.

Новите издания от поредицата „Зад марката“ отново представят влиятелни световни икони на модата и красотата. Личните биографични разкази разкриват всеотдайността и борбеността, върховете и спадовете, които преживява всяка звезда в модния бизнес, преди да постигне истинския успех. Сред тях са Джон Варватос, Лука Лука, Зак Посен, Карлос Миеле, Томи Хилфигър, Салваторе Ферагамо, Роберто Кавали, Никол Милър, Каролина Ерера, Вера Янг и много други.

Изненади ще предложи и„Майстори на лукса“ – стилната поредица, която включва интервюта с най-големите имена в света на модата, кулинарното изкуство, антиките, луксозните автомобили, часовникарството и в артистичния свят.

Някои от най-новите тенденциите в сватбената мода като ледени скулптури, ръчно изработени и обрисувани сватбени пътеки и поръчкови булчински рокли, Fine Living ще представи в предаването „Платинени сватби“.

Новите сезони на „Базар“ – телевизионния наръчник за изкуството на пазаруването, ще представят културните и изящни забележителности на някои от най-известните градове в света. По пазари и задни улички, тротоари и шопинг центрове, Кей Ти Комър, Меган Маккормик, Естел Бингам и Лусил Уитни намират изгодни сделки и съкровища, подаръци или най-новите модни аксесоари, които всеки трябва да има. Пазарите за антики и коприна в Банкок, за луксозни стоки в Дубай и лъскавите бутици в Берлин са само част от местата, които ще „обиколи“ новият сезон на предаването.

„Акцентираме върху това Fine Living да бъде „полезното забавление“, тъй като предаванията ни карат зрителите да се чувстват по-информирани, модерни и елегантни и уверени отпреди“, обобщи Юлия Трайкова. „Каналът ни е познат и обичан от аудиторията, тъй като осигурява изключително забавни и атрактивни програми, съчетани с полезна информация, и представя най-новите предавания за взаимоотношения, пътешествия, нестандартни забавления и състезания“, допълни още тя.

За допълнителна информация:
Юлия Трайкова, Chello Central Europe, julia.traykova@chellocentraleurope.com, 02 865 09 44
Мирослава Митева, PRoWay Communications Agency, m.miteva@proway.bg, 0879 930 080

За Chellomedia
Chellomedia, част от Liberty Global, Inc., е една от водещите международни медийни компании и дистрибутор на телевизионни канали, телевизионно съдържание и видео услуги, както и доставчик на съвременни цифрови услуги на други международни оператори. Понастоящем Chellomedia оперира с портфолио от 45 телевизионни каналa, 31 от които са 100% собственост на компанията, а 14 са джойнт венчър с водещи медийни компании като MGM, CBS, Outdoor, AETN и Zone Multimedia. Общият брой на домакинствата, до които каналите и услугите достигат, е 240 милиона. Chellomedia насочва развитието на телевизионния си бизнес в световен мащаб чрез собствената си компания Chello Zone и на местно ниво чрез Chello Multicanal в Иберия, чрез Chello Benelux в Бенелюкс и чрез Chello Central Europe в Централна и Източна Европа.

За Chello Central Europe
Chello Central Europe е водеща международна медийна компания и централноевропейският доставчик на съдържание на Liberty Global Inc. и следователно на Chellomedia. Настоящото портфолио на компанията включва Filmmúzeum, Minimax, Spektrum, Spektrum Home, SPORT1, SPORT2, SPORT M, TV Paprika, Zone Club, Zone Romantica, Zone Europa и MGM.

Благодарение на огромния си опит и стабилни позиции на местните пазари, Chello Central Europe успешно развива и разпространението и маркетинговото обслужване на редица известни телевизионни канали. Портфолиото представлявани от CCE канали включва Zone Reality, Zone Romantica, Fine Living, Food Network, Food Newtork HD, Outdoor Channel, JimJam, Extreme Sports Channel, MGM, Diva Universal, History, History HD, Crime & Investigation Network, Da Vinci Learning, MTV, VH1, MTV Live HD и дигиталните канали на MTVNE, Bloomberg Television, BBC Entertainment, CCTV News, Mediaset, Music Choice, The Karaoke Channel, Hustler TV, Hustler 3D/HD, Blue Hustler, Daring!TV.

Fine Living
Fine Living – широкоспектърен лайфстайл канал, който налага нови тенденции в телевизията и онлайн пространството. Представяйки някои от най-добрите дизайнери, готвачи, модни и лайфстайл експерти от целия свят, Fine Living Network – известен още като FL – е изпълнен със забавни и свежи идеи за всеки аспект от съвременния живот. От Джада Де Лаурентис, дивата на италианската кухня, до Върн Ип, изключителния интериорен дизайнер, и австралиеца Мат Джеймс, създател на шедьоври в градинарството, предаванията на FL са представяни от най-уважаваните и интересни водещи, които ще помогнат на зрителите да проектират собствения си живот. Програмата на канала представлява интригуващ микс от предавания от целия свят за съвременния живот, дизайна и забавлението, обединени в пет основни теми: за дома, кулинария, пътешествия, мода и здраве. Каналът е субтитриран на български език.
В България Fine Living се представлява от Chello Central Europe.
За повече информация – www.finelivingnetwork.com

Източник: Комуникационна агенция PRoWay