Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
03 Октомври 12, 11:31 / Автор: Телерик
Над 800 студента ще се обучават безплатно на софтуерно инженерство
Над 800 настоящи и завършили студента ще могат да се възползват от програмата за безплатно обучение по програмиране и професионална специализация – Telerik Software Academy. Учебната година ще започне на 22.10.2012 с 10 нови професионални направления, за да отговори на динамично променящата се ИТ индустрия и високия интерес от страна на кандидатите.
Софтуерната академия на Телерик ще подготвя рекорден брой начинаещи софтуерни инженери през учебната 2012-2013 г.

Над 800 настоящи и завършили студента ще могат да се възползват от програмата за безплатно обучение по програмиране и професионална специализация – Telerik Software Academy. Учебната година ще започне на 22.10.2012 с 10 нови професионални направления, за да отговори на динамично променящата се ИТ индустрия и високия интерес от страна на кандидатите.

С рекорден брой от над 800 човека ще стартира новият сезон в Академията. Участниците ще избират от тринадесет различни професионални направления. Освен традиционните професии: Разработчик на софтуер, Инженер, осигуряващ качеството на софтуера и Софтуерен инженер по поддръжка на клиенти, през учебната 2012-2013 година курсистите ще могат да се специализират в още 10 направления, сред които: Front-end разработчик на сайтове и разработчик на мобилни приложения.

Програмата е с продължителност 10 – 12 месеца и се провежда изцяло на състезателен принцип. В края на всеки месец курсистите се явяват на изпит или защитават проект и само отлично представилите се участници преминават в следващия етап от безплатното обучение. Завършването на Софтуерната академия дава възможност за успешен кариерен старт в избраната от участниците сфера.

Желаещите да се възползват от безплатната програма вече могат да подават документи. Кандидатстването се състои от два етапа: изпращане на автобиография и мотивационно писмо на английски език и успешно преминаване на входящи изпити: IQ тест, ИТ тест и тест по английски език. Крайният срок за кандидатстване е 14.10.2012.

Софтуерната академия на Телерик за четвърта поредна година дава възможност на хора с малко или никакъв опит в разработката на софтуер и софтуерното инженерство да усвоят до съвършенство основите на програмирането, да развият алгоритмично мислене и практически умения, с помощта на които да се специализират и да започнат работа. Всички обучения се провеждат в учебните зали на Академията в София. Право на присъствено обучение получават единствено приетите кандидати. Всички останали, както и студентите извън София могат да следят курсовете онлайн.
Подробна информация за Софтуерната академия и за процедурата по кандидатстване можете да намерите на официалната страница на Telerik Software Academy.

За Академията на Телерик
Академията на Телерик предлага безплатно практическо обучение по програмиране и софтуерни технологии за млади хора, мотивирани да станат добри софтуерни инженери.
През 2011 – 2012 година над 1000 човека, предимно студенти и ученици, преминаха обученията по разработка на софтуер, уеб и десктоп приложения в Академията.
За да отговорим на високия интерес от страна на участниците, Telerik Academy изгради нова, модерно оборудвана учебна зала с капацитет 250 места, в която да се провеждат всички безплатни курсове по програмиране. По този начин Академията вече разполага с две учебни зали, предвидени изцяло за обучение на начинаещи софтуерни инженери. Освен присъствено, в повечето безплатни курсове и уроци по програмиране и разработка на софтуер, може да се участва и онлайн.

Повече информация за Академията на Телерик: http://academy.telerik.com/about

За Контакти:academy@telerik.com

Източник:
http://academy.telerik.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118