Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
03 Октомври 12, 11:41 / Автор: AMI Communications
Близо 60% от продажбите на климатици на LG Electronics се извършват през лятото
Българските потребители се преориентират към инверторния тип климатици, увеличават се продажбите в малките градове
Ръст в продажбите на битови климатици отчита LG Electronics у нас. „Високите температури през пролетта и лятото на тази година са спомогнали за повишеното търсене на битова климатизация. За периода продажбите са се увеличили с около 15% спрямо миналата година и съставляват приблизително 60% от целогодишните продажби,“ коментира Петър Митев, Мениджър Продажби за Климатична Техника за България и Македония.

Най-широко търсене се наблюдава при моделите с мощност 12К BTU, които се предлагат на цена от 999 лева, и климатиците 9K BTU - в ценовия клас около 899 лева. Популярността на уредите от първата категория произтича от способността им да отопляват 25-30 кв.м жилищна площ, като намаляват драстично разходите на домакинствата за електроенергия. С подобряване характеристиките на по-маломощните системи 9К BTU се наблюдава ръст и в тяхното търсене.

Инверторен тип климатици
През последните няколко години на пазара на климатици в България се наблюдава преориентация на потребителя към по-ефективни и енергоспестяващи високотехнологични климатични системи от инверторен тип. Основното им предимство е повишеното ниво на топлоотдаване при минимален разход на електроенергия Клас А+ и АА, както и способността им да работят ефективно дори при много ниски температури.

Потребителският интерес се дължи на тенденцията почти 90% от закупените климатични системи да се използват предимно за отопление през преходните и зимните месеци. Заедно с това, по данни на LG, в последните години се наблюдава повишен интерес от страна на потребителите към екологичните характеристики на климатиците, което също дава предимство на инвенторните устройства.

Високоефективните инверторни модели Deluxe Inverter V от серията Art Cool Inverter V, както и недостижимият от другите производители по ефективност в режим отопление Athena Inverter V (H09MV / H12 MW) с коефициент на трансформация COP – 5.6 / 5.0, са предпочитани от по-взискателните клиенти, които желаят най-доброто за дома си. LG отчита повишение в продажбите им поради тежките зимни условия тази година и очаква тенденцията да се задържи поради високото им качество и ефективност.

През 2012 г. LG преориентира изцяло предлагането си към битова и промишлена климатизация от инверторен тип. Това не доведе до спад в продажбите на климатици, което е знак за наличнието на нова пазарна тенденция - повишено търсене на инвенторен тип климатици и намалено потребление на конвенционални модели. LG прогнозира, че поради засиления интерес към инвенторния тип климатични системи традиционните устройства ще изчезнат от пазара.

Продажбите на мултисплит системи Multi F /DX на LG също бележат ръст. Той се дължи на тяхната висока ефективност, ниските експлоатационни разходи и осигуряването на екологичен комфорт през цялата година. Това превръща този модел климатична техника в подходящо решение за новопостроени жилища и еднофамилни комплекси.

Решение за покупка
През летния сезон най-активни са клиенти, които вземат спонтанни решения поради температурните амплитуди, и тези, които извършват планови ремонти и реконструкции на жилищата си. Реализираните продажби са основно в секцията битова климатизация. Силният период за промишлената климатизация обикновено започва през есента и пролетта, извън туристическия сезон.

По отношение на демографията на потребителското търсене, големите градове – София, Варна, Пловдив, традиционно водят по брой регистрирани продажби. В същото време поскъпването на различните топлоизточници и горива подтикват хората от по-малките градове също да инвестират в икономични решения, които LG предлага. По този начин компанията превръща продукти, дълго време възприемани като луксозни стоки, достъпни за масовите потребители.
# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. Компанията има 117 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 49 милиарда щатски долара (54,26 трилиона корейски вона) към края на 2011 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. За повече информация: www.lge.bg


За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9517