Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
05 Октомври 12, 09:17 / Автор: DRAG
Близо 200 велосипедиста ще приемат предизвикателството „Велорали DRAG Черни Връх 2012“
На 6-и октомври (събота) в 09:00 часа от площада пред Боянско Ханче в квартал Бояна ще стартират между 150 и 200 любители на планинското колоездене в 9-то издание на велорали DRAG Черни връх. Очаква се прекрасно време за най-тежкото състезание по планинско колоездане
На 6-и октомври (събота) в 09:00 часа от площада пред Боянско Ханче в квартал Бояна ще стартират между 150 и 200 любители на планинското колоездене в 9-то издание на велорали DRAG Черни връх.

Състезателите, които идват от цяла България, включително и доста чужденци, ще преодолеят разстоянието от 42 км от Бояна до х. Черни връх и обратно. Общата денивелация на трасето е 3300 метра. Въпреки че попада в категория крос-кънтри, велорали Черни Връх се смята за най-тежкото състезание от тази дисциплина в България и включва много екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Особено зрелищно е спускането под Черни връх. Състезателите са подложени на изключително физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен.

Претендентите за челните места дори не спират да отдъхнат от изкачването на хижа Черни връх, където се раздават топли напитки и закуски за участниците. Въпреки че най-бързите преодоляват трасето за по-малко от 3 часа (миналогодишният победител в мъжката категория отбеляза резултат от 2 часа и половина), по-голямата част от състезателите финишират за над 4 часа.

Състезанието се организира за 9-та поредна година от фирма Веломания ООД, производител на марката велосипеди DRAG, и се провежда с подкрепата на Софарма АД.

Управителят на Веломания ООД и един от инициаторите на събитието Драгомир Кузов каза: „Това мероприятие го правим най-вече за тези, които няма да финишират на челните места, но приемат предизвикателството да тестват възможностите си. Започнахме преди 9 години с 58 участника, а тази година очакваме около 200. Духът на това състезание е страхотен и колоездането като цяло става все по-популярно в България.“

Наградният фонд от 1500 лева е под формата на ваучери за продукти от магазинната мрежа на Веломания - „Dragzone”.

За Контакти:christine@dragbicycles.com

Източник:
www.dragbicycles.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1398