Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
08 Октомври 12, 15:10 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Националният природонаучен музей представя за първи път в България уникалната изложба „Скъпоценни и декоративни камъни” с подкрепата на ОББ
Залата и експозицията откриха директорът на музея проф. Николай Спасов и изпълнителният директор на ОББ Радка Тончева.
Националният природонаучен музей (НПМ), един от най-старите музеи в страната, предложи нова атракция за любознателната българска публика - „Скъпоценни и декоративни камъни”. ОББ се включи като активен партньор на проекта чрез предоставяне на финансирането за реновацията на залата, където от днес ще се помещава експозицията.

Залата и експозицията откриха директорът на музея проф. Николай Спасов и изпълнителният директор на ОББ г-жа Радка Тончева.

„Новата ни експозиция представя възможно най-пълно разнообразие на скъпоценните камъни, като акцент е поставен върху най-големите единични кристали аметист и опушен кварц, намерени на територията на България“, разказа по време на откриването проф. Спасов. „Изключително съм щастлив, че в рамките на следващия месец нашият 123-годишен музей с колекция от над един милион екземпляра животни, растения и минерали ще бъде домакин и на изложба с детски творби. Това е още едно доказателство за мисията, която сме си поставили, а именно да разкрием тайните на науката за най-младата ни аудитория“, заяви той, като отправи специална благодарност за подкрепата към музея от страна на ОББ.

"Подкрепата на науката и поощряването на детския интерес към нейните постижения е една от основните и фундаментални цели, които ОББ си поставя. Днес имаме възможността да обединим усилията си в постигането й чрез партньорство си с Националния природонаучен музей по проект, който е само началото на общата ни мисия: да съхраняваме и популяризираме българските научни постижения в най-малката ни аудитория – децата“, допълни г-жа Радка Тончева, която откри петото издание на благотворителната изложба с произведения на служители на Банката и техните деца.

Като част общата партньорска програма Националният природонаучен музей и ОББ организираха забавна игра „Сафари на четири континента“, в която най-малките посетители на музея имаха възможност да се вживеят в ролята на изследователи на видовото разнообразие в Африка, Азия, Северна Америка и Европа. В това време родителите имаха възможност да разгледат изложбата и дори да закупят творбите, които са им направили най-силно впечатление.

Събитието бе допълнено и от представянето на благотворителна изложба с творби на служители на ОББ и техните деца под надслов „Моето семейство рисува“, организира по инициатива на Синдиката на банковите служители на ОББ и Сдружение „Обединени за милосърдие“ с председател г-жа Тончева. Целта на инициативата е събере средства за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Подробности за новата експозиция „Скъпоценни и декоративни камъни” на Национален природонаучен музей, както и за богатата му експозиция от животни и растения можете да откриете на адрес http://www.nmnhs.com.




За повече информация:
OББ
Анка Костова
Директор „ПР и спонсорство“
тел. +359 2 8112375
моб.тел: +359 887 31 59 61
е-mail:kostova_a@ubb.bg

Национален природонаучен музей
Силвия Тошева
Прес офис
тел. +359 2 988 28 94
e-mail: contact@nmnhs.com

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.1278