Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
10 Октомври 12, 20:44 / Автор: Интер Експо Център – София
Светът се променя, образованието също
Конгресът за образование и наука ДИДАКТА СОФИЯ започна днес в Интер Експо Център София. Форумът се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката на Република България г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.
Ивайло Иванов, управител на Агенция Булгарреклама се обърна с приветствие към участниците в международната инициатива. Той отбеляза, че “участието на авторитетни експерти от Германия, Русия, Румъния и Република Хърватска е знак за желанието на съмишленици от все повече страни да споделят своя опит и виждане за пътя към модерното образование. Дискусиите за „Иновациите в началното и в професионалното образование“ ще покажат общата ни загриженост да осигурим качествено образование и жива връзка с практиката на младото поколение. Нашите амбиции и желание са дните на октомври да се превърнат в дни на София като образователен център на Югоизточна Европа.“

Президентът на Образователен съюз Дидакта, Германия, проф. д-р Василиос Фтенакис подчерта колко е важно провеждането на най-големия форум в образователната сфера за Югоизточна Европа да бъде в България. „Светът се променя, образованието също. Затова имаме нужда от промяна. Смяната на парадигми води до необходимостта от образователни системи, които имат за задача укрепването на децата. Предстои ни пълна подмяна на цялостната архитектура на образованието“ заяви той.

Заместник-министърът на образованието , младежта и науката Милена Дамянова откри официално събитието подчертавайки, че качеството на образованието в една държава зависи преди всичко от способността на системата да реагира съобразно новите тенденции от една страна на учениците, на децата и от друга страна на пазара на труда. „България има изключително добри традиции в професионалното образование. Знаете, че тази година честваме и 130г. от създаването на първата детска градина. Колкото по-рано успеем да превърнем детското любопитство в устойчив интерес и желание за учене, толкова след това резултатите от обучението ще бъдат ефективни, а това от двоя страна ще рефлектира върху пазара на труда.“

Поздравителен адрес бе прочетен и от г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието, София.

През двата дни участниците ще представят нови подходи, модели и добри практики,
свързани със: образователните програми и ранното образование в променящия се технологичен свят; партньорството “бизнес-професионално образование” и модернизацията на образователния процес; информационните технологии и електронното обучение и нови подходи при обучението на учители.

В дните на ДИДАКТА СОФИЯ ще бъде предоставяна информация за обучения на ученици и учители, за оборудване на училищни и университетски лаборатории, презентации на “класна стая на бъдещето”, интерактивни дъски и др.
Конгресът за образование и наука ДИДАКТА СОФИЯ продължава през 9 и 10 октомври. Входът е свободен.

За Контакти:

Надежда Ванева, връзки с обществеността, Интер Експо Център

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.125