Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
09 Октомври 12, 20:50 / Автор: AMI Communications
LG Athena Inverter V комбинира отоплителна ефективност с енергийна икономичност
Инверторният климатик намалява консумацията на енергия и потребителските разходи с около 80% в сравнение с традиционните електрически печки
София, 8 октомври 2012 г. - LG Electronics (LG) представи новия инверторен климатик от висок клас Athena Inverter V. Неговата термопомпа е проектирана да отделя оптимално количество топлина при ниски температури, като така гарантира по-голяма ефективност и повече отоплителни възможности. Благодарение на еко технологиите на Athena Inverter V потребителите могат да отопляват дома си при по-ниски разходи.

Новият инверторен модел превъзхожда конвенционалните отоплителни устройства по отношение на топлоотдаването, като успоредно с това намалява консумацията на енергия и оперативните разходи. По този начин потребителите могат да затоплят помещението до желаното ниво дори при много ниска външна температура, без да се притесняват за сметката за ток. Athena Inverter V може да намали консумираната електроенергия с около 80% в сравнение с традиционните електрически печки.

Athena Inverter V притежава коефицент на трансформация 5,6, (известен още като съотношение за енергийна ефективност). Този резултат е много по-висок от характерния за стандартните топлинни помпи, което показва, че Athena Inverter V може да произведе повече топлина за единица консумирана енергия. Athena Inverter V запазва своята мощност дори когато температурите навън паднат до минус 15 градуса.

За да предложи по-висока ефективност, LG положи усилия да подобри потока на въздух в климатичното устройство. В резултат на това моделът Athena Inverter V на LG е снабден с уголемени вентилатори и множество вертикални и хоризонтални степени за по-ефективен контрол над широката въздушна струя.

Намаляването на консумацията на енергия положително влияние върху околната среда. Заради енергоефективността си топлинната помпа на Athena Inverter V позволява да се намалят емисиите на въглероден диоксид. Така климатикът се нарежда по екологично значение до ресурси от типа на слънчевата и ветренната енергия. Според изследване, проведено от International Energy Agency Heat Pump Centre (IEA HPC), отоплителните помпи спестяват 157 милиона тона въглероден диоксид за една година, което представлява 0,7% от световните емисии.

Athena Inverter V впечатлява не само с икономичните и екологичните си функции. Климатикът е с голям капацитет, благодарение на който бързо нагрява големи вътрешни пространства. По време на тестове той затопля помещение 6,3 пъти по-бързо от други отоплителни продукти.

В допълнение Athena Inverter V се грижи за здравето на своите потребители. Той използва оригиналната технология на LG Plasmaster и филтри с формата на пчелна пита, за да пречисти въздуха от микроби, бактерии и вируси.

Климатикът изпълнява всички тези функции почти безшумно – при нива на звука от едва 17dB. Това се дължи на оптимизираните възможности за обмен на въздух. Докато конкурентните продукти издават шум по време на работа, климатикът Athena Inverter V остава незабелязан, което е безспорно предимство по време на сън.

„Очакваме Athena Inverter V да се приеме добре в нашия регион“, каза Йяе Уон Ю, който оглавява отдела за климатични инсталации и енергийни решения на LG Electronics Унгария. „Като цяло хората в Европа се вълнуват от въпросите, свързани с околната среда. В същото време поради продължителната икономическа несигурност, те търсят начини да намалят разходите си. Прибавете тези условия към студените зими и ползите от Athena Inverter V стават изключително многобройни за потребителите.“

Новият Athena Inverter V е на пазара от месец май 2012 г.

# # #
За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. Компанията има 117 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 49 милиарда щатски долара (54,26 трилиона корейски вона) към края на 2011 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. За повече информация:
www.lge.bg


За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:

Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5684