Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
11 Октомври 12, 15:30 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Гъвкавостта на CRM решенията и улесненият достъп на информация са ключови фактори при управлението на взаимоотношенията с клиентите
Компаниите не трябва да пренебрегват и значението на „новите медии“ и възможностите, които предлагат техните инструменти
София, 11 октомври 2012 г. Отговор на въпроса „Каква е еволюцията в отношенията с клиентите и продължават ли компаниите да ги управляват?“ търсиха участниците на четвъртата CRM конференция, организирана от списание ENTERPRISE. Бизнес конференцията „Еволюция на взаимоотношенията с клиентите 2012“ се проведе на 10 октомври и се фокусира върху ефективната комуникация с потребителите, маркетинг планирането и внедряването на CRM решения.

Бизнес конференцията представи актуални практически казуси, иновативни подходи при управлението на връзката с клиентите, български и световни тенденции в CRM сектора, както и влиянието на социалните мрежи и мобилните приложения. Участниците получиха интересни примери от опита на различни експерти и представители на компании, които вече използват софтуерни решения в своя бизнес. Дискусионният панел на конференцията въвлече присъстващите в активен диалог за ефективното използване на CRM решения, ползите от внедряването им и възвръщаемостта на инвестицията за тях. По време на дискусията участниците имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат конкретни съвети и препоръки за техния бизнес.

Ръст на CRM пазара прогнозира Ева Любомирова, издател на списание ENTERPRISЕ. Тя обосновава своята прогноза с анализ за използването на CRM решения и развитието на сектора на българския пазар през изминалата година. Анализът проследява използването на софтуерни решения в 2000 компании от различни бизнес сфери. „80% от малките и средни компании в България изобщо не знаят какво е CRM, но те осъзнават значението на ефективните взаимоотношения с клиентите за развитието на техния бизнес и това е предпоставка за увеличаване използването на софтуерния продукт, който им позволява изграждане на индивидуални потребителски профили и тяхното управление“, обобщи Ева Любомирова.

Резултатите от анализа показват, че 90% от банките в България използват собствени бизнес решения. „CRM е възможност за изграждане на индивидуални профили на нашите клиенти и анализиране на техните нужди“, сподели своя опит Кирил Бъчваров, директор „Обслужване и удовлетвореност на клиентите“ в УниКредит Булбанк. „В зависимост от нуждата на клиента можем да му предложим в подходящия момент това, което е най-добро за него и оптимално отговаря на неговите изисквания“, допълни той.

Участниците в конференцията получиха съвети за избора на подходящия за тях софтуер, ефективността от използването му и възвръщаемостта на инвестицията от Стоян Боев, управител на Интерконсулт България. Той обърна внимание на гъвкавото използване на CRM и препоръча да се избягва въвеждането на многобройни ИТ решения за бизнеса, което често води до забавяне на бизнес процесите. „Мениджърите трябва да дефинират къде и в кои процеси може ефективно и по-евтино да се въведе IT решение, което да улесни комуникацията с клиентите и да позволи бърза работа с наличната информация“, посочи Боев.

Бизнес конференцията „Еволюция на взаимоотношенията с клиентите 2012“ постави акцент върху социалния CRM и значението на „новите медии“ при общуването с клиентите. Инструментите на Facebook разгръщат нови възможности за ефективна комуникация и затвърждаване лоялността на клиентите към компанията и тяхното използване е ключов фактор, коментираха участниците във форума.

Паралелно с конференцията се проведе и CRM изложение на компании от сектора, които консултираха посетителите при избора на подходящи продукти за техния бизнес.


Генерален спонсор на CRM конференцията: Интерконсулт България.

Конференцията се осъществи с медийната подкрепа на: jobs.bg. economy.bg, one.bg, dariknews.bg, lex.bg, inews.bg, econ.bg, moitepari.bg, economynews.bg, Mixmedia, Businessweek.



Повече информация: http://crm.mysuccess.bg/


За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PR Director
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: 
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1678