Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
08 Октомври 12, 13:03 / Автор: www.arenainfo.eu
Реален спад в бюти бранша на европейско ниво се наблюдава от 2008-ма насам
Вчера в рамките на Arena Professional се проведоха множество интересни събития и накрая денят завърши с парти по случай 15 години Арена на красотата
Вчера се проведоха много от събитията в съпътстващата програма на изложбата – двете специални Look& Learn шоута, както и церемонията по награждаване от професионалните конкурси на Arena Professional.

Победители в Националния конкурс по ноктопластика 2012 са: Категория ГЕЛ - Мая Абедисен 1-во място, Станимира Лазарова 2-ро място и Анна Марченко 3-то място; АКРИЛ - Лина Валериева Генадиева 1-во място, Десислава Драганова 2-ро място и Надежда Янкова 3-то място.

Победители в Националния конкурс по СПА масаж 2012 са: Георги Бояновски 1-во място, Павлин Мирчев 2-ро място, Хрета Аспарухова 3-то място.

Уникално шоу за тенденциите през предстоящия есенно-зимен сезон в коси и нокти направиха DNA INTERNATIONAL§GEORGE MARTIN BEAUTY CENTER. Прически от висшата мода ще прави Георги Костов, а демонстрация за 3D рисунки върху нокти ще направи самата Тамара Багое, многократен шампион на международни конкурси за изграждане и нейл дизайн, заслужил съдия на Бенелюкс и председател в националния конкурс по ноктопластика тази година.
Българската секция на Haute Coiffure Française (HCF) демонстрира линията за подстригване за сезон есен-зима 2012/2013. Шоуто тази година се казва „ОРИГИНАЛНА ВЕРСИЯ“, а главни герои в него ще бъдат едни от най-добрите и известни български коафьори, представители на арт-екипа на HCF –
Венета Игнатова, Поли Гемеджиева, Васил Михайлов, Петър Гогов и арт-директорът Васил Атанасов.


Вчера бе и първият ден от Националната бюти и СПА конференция, на която бяха обсъдени изключително важни за специалистите в бранша теми. В началото на 2012 г. НАПОО регистрира нови (допълнителни) професии в бюти бранша, в това число: организация и технология на фризьорските и козметичните услуги, маникюрната и педикюрна дейност и професия „инструктор“. До това действие се стигна, благодарение на аргументирания професионален подход и предложения от Асоциацията за малките и средни предприятия в индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ), която от създаването си цели повишаване на квалификацията в бранша и работи за новите квалификационни 3-та и 4-та степен. Сега те са вече факт и за тях пред специалистите обясни Аделина Любомирова, ст. експерт в дирекция „Професионална квалификация и лицензиране” в НАПОО:

„Според посочените изисквания се определя компетентността на персонала и професионалната му реализация. Именно затова се налагат промени в националната квалификационна рамка, базирани на изисквания от Европейския парламент и Европейската квалификационна рамка. Новата 3-та степен дава умения и знания, приложими в променящи се условия и поемане на отговорност за други лица, а 4-та степен обединява уменията на 3-та степен с управленски и финансови умения. И докато 1-ва, 2-ра и 3-та степен се придобиват в ЦПО, то 4-та степен трябва да се изкара в специализираните колежи.“

По този повод, Емилия Динкова, изпълнителен директор на АМСПИКЗ, добави:
„Така ще мотивираме и усъвършенстваме работещите в бюти бранша, с което ще гарантираме качество на услугите според национални и европейски стандарти и ще отговаряме на високите изисквания на клиента“.

Славина Дончева от SPA&Beauty Center Harmony пък разкри, че собствениците на козметични студиа и СПА центровете не ценообразуват правилно и затова не могат ефективно да развиват бизнеса си. Те не слагат процент за труд, не разделят печалбата от труда и другите разходи, и така не могат да изчислят реално колко им струва услугата.

На конференцията д-р Бърдаров говори по една актуална тема – работата на козметиците с лазери. Той наблегна върху значението на подбора на качествени апарати, на добрите им предварителни настройки и на правилното диагностициране на пациента – т.е. какъв вид терапия би бил най-ефективен и разумен за неговото състояние. Д-р Бърдаров добави колко е важно проследяването на естестичната анамнеза от страна на козметика – на какви други процедури се е подлагал клиента и преди колко време, защото не необходимо професинално съчетаване на терапиите с други такива –например лазер в съчетание с филъри, бутолинов токсин, мезотерапия, химични пилинги и др.

Яна Матеева от Lidera Group сподели данни от европейско изследване на Френския институт Collin-Resultime, направено за периода 2008-2012 г. Те показват постоянен спад в продажбите в козметичния бранш – продукти, услугите и терапии. Тотално от 2008 г. досега спадът възлиза на около 32%, което е един изключително висок процент и според нея се дължи на психологическия момент във време на криза – редовните клиенти са станали по-нередовни, а нередовните почти не посещават центровете. Ето какво казва тя:

„Тук не става дума за фалити, а по-скоро за пропуснати възможности – това е един изключително динамично развиващ се сектор, базиран на нови технологии и за него винаги ще има клиенти. Една от причините за този спад е недобрата консултация в салона. Професионалистите трябва да могат не просто да обслужат клиента за конкретна процедура, а да му предложат цялостно решение на индивидуалните му проблеми.“

Георги Балджиев, управител на Тарасофт пък сподели колко е важно професионалистите от бранша за красота и здраве да се научат да популяризират бизнеса, марките, продуктите и услугите си и да се възползват от новите технологии (интернет, социални мрежи, платформи за комуникация и др.) с цел по-висока ефективност и по-качествена услуга, обратна връзка от клиента и привличане на нови клиенти. Според данни на Arena of beauty много малък процент от бюти специалистите използват активно дори електронната си поща.

Денят завърши с футуристично пърформанс парти по случай рождения ден на Arena Professional - BEAUTY DANCE ARENA. То събра на едно място всички водещи професионалисти от сектора „Красота и здраве” в България, като екипа на LÓreal, начело с Минко Церовски, Кристоф Делмаз от Илиада България и много други партньори, приятели и фенове на Арена на красотата по случай рождения ден на форума.
Пърформънс ревю с името MULTIUS направи д-р Мариела Гемишева, с модели на ученици от 3 курс от Националната художествена академия, специалност „Мода“, а за външният им вид се погрижиха Краси Тома (грим) и салони Арлет, заедно със самия Гого. DJ Liubo Uesini от Yalta Club осигури страхотен бийт през цялата вечер. Рожденият ден се провежда с любезната подкрепа на PRIORIN от BAYER – световен лидер в областта на иновациите.

На снимката: Тамара Багое – Мисис Холандия 2011 г., заедно с и победителките в националния конкурс по ноктопластика.

За Контакти:

Биляна Кънчева
press@arenaofbeauty.com
0888 86 80 86

Източник: www.arenaofbeauty.bg; www.arenainfo.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1453