Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
14 Октомври 12, 15:10 / Автор: www.arenainfo.eu
Стотици приятели на бюти бранша отпразнуваха заедно 15 години Арена на красотата
Целодневна конференция за сериозни въпроси в бюти бранша, закри тридневното изложение Arena Professional
Третият ден от Arena Professional бе посветен на Beauty & SPA конференцията. Ето какво чуха специалистите от бранша накратко:

„Завръщане към естествената красота.” – това е насоката, която гл. редактор на Les Nouvelles Esthetiques, Алсу Разакова обяви за водеща в бюти индустрията. „В Русия, жените, подложили се на пластична операция за уголемяване на устни или бюст, не се гледат с добри очи.” – поясни дамата. Тенденциите на бъдещето за привличане на клиенти са предимно достойно представяне и промотиране в Интернет и ползването на QR кодове. Клиентите трябва да се обучават в екологичен живот и лайфстайл и предвид „стремглавото остаряване на човечеството“ трябва специалистите в салона да се научат да бъдат по-деликатни в комуникацията с клиентите, обобщи г-жа Разакова.

„Високите технологии позволиха немислими процедури да излязат извън стените на болничните заведения” – заяви д-р Пламен Труканов, в лекцията на тема „Световни тенденции в Medical SPA”. Все по-важна роля на профилактиката на здравето у нас заемат Medical SPA терапиите. Тяхното прилагане вече се прави посредством високотехнологични уреди, изполвани за диагностика на клиента. Стана ясно, че новите тенденции в медицинското СПА обслужване залагат на Източната алтернативна медицина и грижа за здравето на стъпалата. „СПА терапиите вече са концептуални и насочени към цялостно медицинско обслужване”, завърши лекцията д-р Труканов, модератор на конференцията.

SPA етикет и протокол, комуникации с клиенти бе третата тема от деня, която даде няколко практични съвета как да посрещнем клиента и той не само да се върне отново, но и да ни препоръча. Ето и основни съвети на специалиста Весела Меламед, управител на „ЕксТемпоре”: „Бъдете в изряден външен вид. Не носете тежък грим. Бъдете учтиви, обръщайте се към клиента на „Вие”. Задавайте въпроси, за да го опознаете и разберете какви са неговите изисквания. Предразположете го без да нарушавате личното му пространство. Внимавайте с езика на тялото, особено, ако клиентът е чужденец.”

Важно е, че в етикет и отношение към клиента се обучават и студентите с нарушено зрение от медицински колеж “Йорданка Филаретова”. „През трите години следване техните тактилни умения, самостоятелност и адаптивност също се развиват на много високо ниво и те стават специалисти в областта на СПА масажите, кинезитерапията и т.н. Трябва да се даде равен шанс за работа на хората в неравностойно положение”, заяви Даниела Манова, преподавател в колежа.

Славина Дончева от SPA&BEAUTY CENTER HARMONY, пък разкри на слушателите грешките, които могат да се допуснат при изготвяне на СПА меню и показа нейни добри практики и елементарни правила, които специалистите да следват. СПА менюто трябва да бъде разбираемо, да дава информация за различните СПА процедури, да бъде в отделен ценоразпис и да не е брандирано. „СПА може да процъфтява повреме на криза. Просто трябва да се следват тенденциите и да предлагаме допълнителни екстри на клиентите си в цената на услугата. Това е въпрос на мениджмънт и добри сметки.”, сподел личния си опит г-жа Дончева.

„Използвайте басейните си!” бе апелът на Екатерина Тодорова към управителите на СПА центрове в своето експозе "СПА култура, Източни и аква практики". От нея стана ясно, че голяма част от басейните и другите водни уреди в аквазоните стоят неизползвани и са нерентабилни на собствениците. „Водата действа успокояващо, тялото не прегрява и е благоприятна за всеки. Гимнастика, пилатес, йога, тае-бо, фитнес и развлекателни игри за възрастни и деца са групите дейности, с които можете да направите допълнителни пакетни предложения към вашите клиенти.”

Като обединително звено бе лекцията на Ирина Дюлгерова от СПА КОНСУЛТ за „Необходимостта и ползите от сертифициране на СПА Центровете в България”. „У нас вече тече процедура по сертифициране на база европейски изисквания. Центровете ще бъдат отличавани съответно с по 3, 4 и 5 звезди, както хотелите. Така ще се повиши качеството на услугите и СПА културатата в страната ни постепенно ще отговорим на очакванията и изискванията на клиентите.”

SPA хранене или Хранителен режим при козметични процедури, бе една от най-интересните лекции. Оказа се, че приемането на храна е пряко свързано с доброто състояние на кожата и нейната еластичност. Препоръките на кинезитерапевта д-р Адриана Кювлиева от „Спортно-оздравителен комплекс Лозенец“ при прилагане на антицелулитни процедури са: поемане на разнообразна храна, богата антиоксиданти и омега мастни киселини, цитрусови плодове, ориз, картофи, бяло месо и много вода, комбинирани с регулярно движение – спорт, йога, танци или просто разходки. „Комбинирането на всичко това с процедурите няма как да не доведат до желания резултат!”, увери ни тя.

За „Чудото, наречено Юмейхо“ разказаха лично Стефан Божилов и Валентин Мирчев – двама от тримата единствени притежатели на петата (най-висока) степен по Юмейхо в България. Именно те също демонстрираха Източния метод за превенция, профилактика и лечение на болести, причинени от разместване на тазови кости, отпускане на мускулите, както и изправяне на костите на цялото тяло върху посетителите на конференцията, изявили желание. Дадоха и консултации кога и как се прилага, и при какви заболявания е най-ефективен. Методът е познат още като Сайонджи терапия.

Събитието завърши с демонстрация на "Традиционен и терапевтичен тайландски масаж”. Калин Ненков, кинезитерапевт и афилииран инструктор показа нагледно основни техники и дори научи публиката как сама да прилага някои от тях. „Тайландският масаж се прави със сърце. Той обединява две теории – енергийните канали и баланса между четирите елемента. За да пригала терапията, масажистът използва цялото си тяло, включително крака. За съжаление обаче българите все още трудно възприемат това и трябва първо да спечелим тяхното доверие.”, обясни основните теории г-н Ненков и зарадва представителите на СПА центровете, че „За тайладския масаж не е необхидимо да се обособи специално отделно помещение, достатъчна е само една маса или тепих.”

На снимката: Стефан Божилов демонстрира Юмейхо терапии

За Контакти:

Биляна Кънчева
0888 86 80 86
press@arenaofbeauty.com

Източник:
www.arenaofbeauty.bg; www.arenainfo.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.993