Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
16 Октомври 12, 11:39 / Автор: CKBB
ASUS представя видео картата ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition
Картата издига тунинг потенциала на AMD HD 7970 GHz Edition на върхово ниво с VGA Hotwire и подобрен GPU Tweak

По-бърза и по-агресивна от всички други AMD-базирани видео карти, ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition е оптималният избор за всеки геймър и ентусиаст. Специално подбраният графичен ускорител, фабрично клокнат до 1100MHz, предлага допълнителни възможности за тунинг чрез функцията VGA Hotwire и TweakIt, а вентилаторите се задействат на 100% с натискането на един единствен бутон. Захранването използва 20-пинова архитектура заедно с DIGI+ VRM технология и Super Alloy Power компоненти. Приложението на ASUS GPU Tweak се завръща в MATRIX HD 7970 GHz Edition с подобрени възможности за VRM настройки и овърклок. Видео картата се предлага в стандартна версия и Platinum-версия, която включва подложка за мишка Diablo III.

 

MATRIX HD 7970 GHz Edition получи изключително добра оценка от екипа на AMD за начина, по който е използвано най-доброто от графичния ускорител на компанията.
„ROG линията на ASUS издига геймърските продукти на едно по-високо ниво. По същия начин AMD Radeon HD 7970 представлява своеобразен връх при едноядрените графични ускорители. Ние виждаме ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition като перфектния избор за всеки ентусиаст, който не прави компромиси с качеството на графиката“, заяви Мат Скинър, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на AMD Graphics.

 

„ROG MATRIX олицетворява духа на безкомпромисното качество. Всяко поколение MATRIX карти носи най-бързите графични ускорители, в случая това е HD 7970 GHz Edition GPU на AMD. Заедно с ексклузивните иновации от ASUS, вярваме, че ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition тепърва ще покорява още много световни рекорди“, добави Кент Чиен, генерален мениджър на ASUS Graphics Card Business Unit.

 
TOPверсията AMD HD 7970 GHz Editionс графичен ускорител, орисан за нови световни рекорди

Без да изневерява на стила на останалите продукти от ROG линията, MATRIX HD 7970 използва най-добрите AMD HD 7970 28nm графични ускорители, преминали през безпощадна селекция за TOP продукти, която включва екстремно натоварване и стрес тестове. Тя пристига с фабрично клокнатата честота от 1100MHz, което е със 175MHz повече от референтните HD 7970 карти. Към настоящия момент MATRIX HD 7970 GHz Edition е най-бързата и качествена видео карта, базирана на AMD-технологията, която без проблем може да се справи с всяка игра под DirectX® 11 с детайли, зададени до „ultra” и резолюция от 1080p или по-висока. В допълнение, картата е снабдена с четири DisplayPort порта и поддържа шест дисплея посредством технологията AMD Eyefinity™.

 
VGA Hotwire: достъпен контрол над напрежението на хардуерно ниво

VGA Hotwire предлага по-лесен контрол над напрежението на MATRIX HD 7970 GHz Edition, опростявайки процеса, като отстранява нуждата от сложното и рисковано спояване. Потребителите могат да свързват кабелите чрез специални жакове на съвместими ROG дънни платки към VGA конекторите на MATRIX HD 7970 GHz Edition, след което контролът на напрежението на хардуерно ниво става възможен с множество различни интерфейси. Подобна възможност е възродената TweakIt функция, която позволява директен контрол над напрежението чрез бутоните „+“ и „–„ . TweakIt поддържа и незабавно задействане на пълни обороти на двата 100-милиметрови вентилатора. С натискането на един бутон, потребителите могат да задвижат вентилаторите на 100% и да достигнат незабавно максимално охлаждане – полезна функция при овърклок и бенчмаркинг. Освен това, картата е снабдена с LED-индикатори за натоварване и поддържа своеобразен “safe mode”, с който потребителите могат лесно да се върнат към фабричните настройки, ако тунингът е нестабилен.

 

 

DIGI+ VRMсъс Super Alloy Power елементи: подобрена работа и удължен живот

 

MATRIX HD 7970 GHz Edition пристига с 20-пиново захранване, което дава много възможности за експериментален тунинг.Нейният DIGI+ VRM дизайн позволява прецизен контрол над напрежението и подобрени възможности за овърклок, благодарение на подсилените Super Alloy Power кондензатори, дросели и MOSFET транзистори. Всички те са пригодени да издържат на по-голямо натоварване и висока температура и гарантират по-дълъг живот на картата благодарение на специалните материали, от които са изградени. Също така, дизайнът елиминира досадния шум от дроселите много по-ефективно в сравнение с референтните карти. Всичко това дава възможност на картата да разгърне целия си овърклок потенциал.

 

 

GPU Tweak: първият в света овърклокинг сет с фокус върху четири параметъра

 

Специално за MATRIX HD 7970 GHz Edition, екипът на ASUS е подобрил фирменото приложение GPU Tweak за по-успешна интеграция на функциите за овърклок чрез контрол над напрежението. Лесният за употреба интерфейс позволява прецизна настройка на графичния процесор, паметта, напрежението и охлаждането. Преработената версия предлага и VRM тунинг за всеки любител овърклокър и за тези, които са се впуснали в постигането на нови световни рекорди. Това е най-подробната версия на GPU Tweak досега, подходяща за потребители от всички нива на опит.

 
Спецификации
Model name
MATRIXHD7970P-3GD5

(Platinum Edition)

MATRIXHD7970-3GD5
Graphics engine

AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition

Stream processors
2048
Bus standard
PCI Express® 3.0
OpenGL®

OpenGL® 4.2

Video memory
3072MB GDDR5
Engine clock

1100MHz (boost clock)

1050MHz (base clock)

1050MHz (boost clock)

1000MHz (base clock)

Memory clock

6600MHz (1650MHz GDDR5)

Memory interface
384-bit
DVI max resolution
2560 x 1600
DVI output

1 x single link

1 x dual link

HDMI output

1 x via adapter

HDCP compliant
Yes
DisplayPort

4 x native

Adapters/cables bundled

2 x 8-pin power cable, 1 x DVI to HDMI adapter,

1 x extended CrossFire™ bridge,

1 x VRM heatsink for liquid nitrogen overclocking

Software bundled

ASUS utilities and driver

GPU Tweak

Dimensions

11" x 5.1" x 2.1" (2.6-slot)

 
###
 

Повече за ASUS

ASUS е водеща компания, която се нарежда в топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, Eee Box и персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и мобилни телефони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 3886 награди през 2011, а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 11 000 служители в света и разполага с инженерен екип от 3100 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са 11.9 млрд. щатски долара.                                

Повече за ASUS ROG

ASUS има специално отношение към геймърите и техните нужди. В резултат на стремежа си да им предостави най-добрите инструменти за пълноценно изживяване, през 2006 г. компанията създаде ASUS Republic of Gamers (ROG). Оттогава насам под мотото „Изборът на шампионите“ бяха представени легендарни вече технологии, доказали силата на своите възможности. Продуктите с марката ASUS Republic of Gamers са създадени от геймъри за геймъри, а портфолиото включва всичко необходимо за максимално истински преживявания – дънни платки, графични и звукови карти, компютърни конфигурации и лаптопите от серия G.

ROG е повече от хардуер – „Геймърската република“ е кауза, която активно подкрепя световното геймърско общество и е вече дългогодишен спонсор на събития като QuakeCon, BlizzCon и Dreamhack. За повече информация, посетете http://rog.asus.com.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.8082