Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

18 Октомври 12, 21:45 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка представи успешните си практики за опазване на околната среда
Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, представи политиката на банката в областта на ограничаване на вредните емисии и практиките, които институцията е въвела за опазване на околната среда. Това стана на семинар на тема „Зелена икономика – предизвикателства и възможности за бизнеса”, организиран от Посолството на Велокобритания в София.
Финансовата институция бе сред участниците във форума „Зелена икономика – предизвикателства и възможности за бизнеса”, организиран от Посолството на Великобритания

18 октомври 2012 г.

Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, представи политиката на банката в областта на ограничаване на вредните емисии и практиките, които институцията е въвела за опазване на околната среда. Това стана на семинар на тема „Зелена икономика – предизвикателства и възможности за бизнеса”, организиран от Посолството на Велокобритания в София.

В рамките на форума представители на бизнеса от Великобритания и България споделиха опита си в използването на енергийно-ефективни решения в дейността си, а Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България и Европейската банка за възстановяване и развитие представиха програмите си за финансиране на малки и средни предприятия в областта на енергийната ефективност.

„Ние в Пощенска банка вярваме, че дългът към природата е ключов елемент от грижата ни за благополучието на всички заинтересовани страни и на цялото ни общество. Затова се стремим да намалим негативното въздействие на нашата дейност върху околната среда и да използваме всяка възможност да допринесем за опазването на природата“, каза г-жа Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Екологичните усилията на банката са насочени както към промяна в навиците на потребление на служителите, така и към доставчиците и кредитополучателите.

Основната част от дейностите по опазването на околната среда в Пощенска банка е намаляването на потреблението на ресурси. Разработен е системен подход за измерване на разхода на енергия, вода, хартия и др. консумативи в обектите на банката. Чрез специална методология се изчислява общото потребление на енергия в киловатчасове и се трансформира в емисии въглероден двуокис.

Пощенска банка е пионер сред финансовите институции в България в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда с последователна зелена политика, внедрена преди четири години, и създаден Зелен борд за по-доброто координиране и управление на дейностите, свързани с опазването на природата. Зеленият борд на банката е съставен от 15 доброволци, решени да разпространяват екологичната кауза в рамките на организацията.

Банката е разработила и специална процедура за мониторинг и управление на екологичния риск при кредитиране. Целта й е включването на управлението на екологичния риск в процеса на одобряване и наблюдение на кредити, което гарантира спазване на законодателството и намаляване на замърсяващите бизнес дейности.

През юли тази година Пощенска банка бе отличена като най-зелена институция за 2011 г. от b2b Media във второто издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.

През 2011 г. банката публикува и първия в страната Доклад за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, изготвен съгласно световните стандарти за цялостно отчитане на икономическото, екологично и социално представяне на банката. В него финансовата институция оповести, че вследствие на редица инициативи за намаляване на употребата на хартия използваната хартия в банката през 2009 и 2010 г. спрямо 2008 г. спада с близо 9 млн. листа, което се равнява на съхраняването на гора от 1060 дървета.

Пощенска банка с правно име „Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.
Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.
Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

За допълнителна информация:
Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100
e-mail:
IZZaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2299