Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
19 Октомври 12, 19:24 / Автор: AMI Communications
LG представя Zero клиент с технологията Citrix HDX Ready и усъвършенстван TI SoC
Т-серията предлага отлични възможности за графична обработка и шест USB изхода за по-висока функционалност
БАРСЕЛОНА, 19 ОКТОМВРИ, 2012 - LG Electronics (LG) представи новата Т-серия компютри от типа zero клиент на конференцията Citrix Synergy™. Форумът се провежда в Барселона и демонстрира решения в областта на клауд компютинга, виртуализацията и мрежовите решения.

Моделите, които LG представя на конгреса, са от типа zero клиент, познат още като ултратънък клиент. Те представляват модел на компютинг, базиран на използването на сървър, при който работните станции не притежават свой собствен твърд диск, а използват ресурсите на сървъра. За разлика от тънките клиенти zero моделите се предлагат дори без операционна система, а настройките на конфигурацията на устройствата се съхраняват на флаш памет. Zero клиентите се свързват със сървъра, на който е инсталирана операционната система и софтуерните приложения, по етернет или безжично.

Клауд серията на LG – Т-серия, се предлага във вариант компютър, вграден в монитор (CAT42K), или като самостоятелно устройство, което работи с вече наличните във фирмата екрани (CBT42). Двете версии използват технологията Citrix HDX и новото поколение system-on-a-chip (SoC) на Texas Instruments (TI). Заради модела на компютинг моделите съчетават добра функционалност с високо ниво на сигурност.

„С Т-серията на LG ние увеличаваме пазарния си дял сред моделите от типа zero клиент и разширяваме гамата от VDI (Virtual Desktop Infrastructure) продукти“, каза Дж. Дж. Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на ИТ Бизнес отдела на LG Home Entertainment Company. „Използването на технологията Citrix HDX Ready предоставя добавена стойност за всеки бизнес, тъй като облекчава работата на ИТ мениджмънта и оптимизира бюджета благодарение на пълните си HDX възможности.“

Zero клиент, вграден в монитор
Мониторите от Т-серията CAT42K допълват бързо разрастващата се линия zero клиенти на LG. Технологията Citrix HDX осигурява потребителско изживяване с висока резолюция на виртуалните десктоп компютри през всяка мрежа. Съвместната работа на „системата на чип” TI DM8148 1GHz SoC и Citrix HDX позволява на модела да работи като високопроизводителен компютър. Функцията UpoE на Cisco облекчава управлението и поддръжката на устройствата. По-ниската консумация на електроенергия на zero клиентите намалява оперативните разходи на бизнеса.

Освен уникален дизайн Т-серията, вградена в монитор, включва HD IPS дисплей. В сравнение с традиционните панели Twisted Nematic (TN) IPS технологията подобрява цветовата наситеност и предлага впечатляващо широк зрителен ъгъл (178 градуса). В комбинация с технологията Citrix HDX, вградена в свръх бързата система TI SoC, IPS мониторът предоставя усъвършенствани графични възможности и високо качество на образа.

Външният дизайн на монитора се състои от матова черна обвивка на рамката, заоблени ъгли и възможност за накланяне за постигане на по-висока ергономичност в режим на работа. Т-серията, вградена в монитор, ще се предлага в два размера – 23 инча (в съотношение 16:9) и 19 инча (в съотношение 16:10).

„LG продължава да демонстрира голямата си ангажираност с HDX SoC - базираните решения с въвеждане на Т-серията продукти“, отбеляза Крис Флек, вицепрезидент на Mobility and Alliances в Citrix. „Иновативните предложения на Т-серията ще стимулират използването на десктоп виртуализация в бизнеса и ще позволят на организациите да изпитат богатите възможности на HDX Ready SoC технологията с нашето лидерско решение XenDesktop.“

Zero клиент в кутия
Моделът от Т-серията CBT42 се предлага самостоятелно без монитор. Той включва технологията Citrix HDX и новото поколение TI SoC функции за обработка на високотехнологични графики от всеки свързан към тях монитор. Компютърът може да бъде вертикално поставен върху опора или прикрепен към гърба на монитора в зависимост от пространството и интериора, който искате да постигнете.

Т-серията на LG е оборудвана с шест USB изхода и един DVI порт за връзка с втори компютър от същия тип. Шестте USB 2.0 порта позволяват свързване на клавиатура, мишка, принтер, скенер, картов четец и камера.

Т-серията мониторен тип ще бъде на разположение следващия месец в Европа и в САЩ, а моделът „кутия” – в началото на 2013.


# # #

За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

За повече информация:
Деница Дженева
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 63 45 80
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4909