Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

22 Октомври 12, 22:20 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка отчита отлични резултати при използването на новата платформа за онлайн банкиране
Пощенска банка отчете отлични резултати при използването на продукта за онлайн банкиране e-Postbank след въвеждането на изцяло обновената му платформа през юни тази година. За период от три месеца над 60% от потребителите с регистрация за онлайн банкиране предпочитат новата платформа и използват нея. Резултатите на банката показват засилване на интереса към използване на онлайн банкирането пред традиционното – близо 40% от всички преводи на клиенти се нареждат през интернет банкиране. Клиентите предпочитат онлайн услугите поради изключителното удобство, бързина и по-ниски такси.
С 59% са се увеличили клиентите, които използват е-Postbank за извършване на транзакции

22 октомври 2012 г.

Пощенска банка отчете отлични резултати при използването на продукта за онлайн банкиране e-Postbank след въвеждането на изцяло обновената му платформа през юни тази година. За период от три месеца над 60% от потребителите с регистрация за онлайн банкиране предпочитат новата платформа и използват нея.

Резултатите на банката показват засилване на интереса към използване на онлайн банкирането пред традиционното – близо 40% от всички преводи на клиенти се нареждат през интернет банкиране. Клиентите предпочитат онлайн услугите поради изключителното удобство, бързина и по-ниски такси.

Банката регистрира 59% увеличение на финансови транзакции на физически лица на годишна база, което показва, че все повече хора ползват е-Postbank за транзакции, а не само за следене на движението на средствата си. Увеличението на регистрираните физически лица за онлайн банкиране на годишна база е 34%, а 27% е ръстът при новите клиенти с активирано интернет банкиране. Банката отчита и над 50% ръст при ползването на банкирането за битови плащания, които са освободени от такси до края на годината. Безплатна е и услугата имейл известяване, алармираща потребителите за влизане в електронното банкиране от различен IP адрес, изпратен или отказан превод и др.

Клиентите на банката споделят удовлетворението си от възможностите за преводи между собствени сметки без такси и утежняващи механизми, за управление на информацията според предпочитанията си, така че да виждат целия си финансов профил на един екран и за нареждане на преводи дори само с drag-drop функцията. Това са и най-често използваните функционалности – заплащане на комунални услуги, захранване на кредитни карти в реално време, нареждане на преводи чрез облекчения интерфейс и др.

До края на 2012 г. ще бъде пуснат нов вход за онлайн банкиране, специално за корпоративни клиенти. Решението е провокирано от разликата в нуждите на индивидуалните и корпоративните клиенти на банката и в тази връзка активно се разработват оптимизирани интерфейси за работа на двете групи клиенти.

Въведена е специална функционалност, която дава възможност на бюджетните организации да банкират удобно и бързо.

В ход е и мащабен проект за подобряване на механизмите за установяване на нетипично поведение на потребителите и облекчаващ значително клиентите при работа с допълнителните мерки за сигурност. Пощенска банка се ангажира постоянно с подобряването и развиването на сигурността във връзка с гарантиране на спокойствието и доверието от страна на клиентите си.

Повече информация за новите функционалности на платформата за онлайн банкиране можете да научите от Ръководството за потребители на електронно банкиране, достъпно на уебсайта на банката, чрез обаждане в работен ден на Центъра за обслужване на клиенти на тел. 0800 18 000, както и във всички клонове на Пощенска банка или на имейл info@e-postbank.bg.

Пощенска банка с правно име „Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.
Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

За допълнителна информация:
Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100
e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.495