Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

24 Октомври 12, 22:26 / Автор: LG
LG обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на 2012 г.
Компанията отчита трето поредно тримесечие на добри приходи
София, 24 октомври 2012 г. - LG Electronics (LG) обяви днес доброто си пазарно представяне през третото тримесечие на годината, отчитайки чиста и оперативна печалба и за четирите свои компании. По-доброто представяне на бизнесите с мобилни комуникации и домашни електроуреди в сравнение с прогнозите неутрализира лекия спад в общите приходи от продажби на годишна база.

Чистата печалба от 157 милиарда (138,57 милиона щатски долара) за третото тримесечие и оперативната печалба от 221 милиарда корейски вона (195,06 милиона щатски долара) показват значителни подобрения спрямо загубата през същия период на миналата година. Приходите през третото тримесечие спадат с 4% на годишна база до 12,38 трилиона корейски вона (10,93 милиарда щатски долара) поради заниженото търсене от страна на потребителите.

Продажбите на компанията LG Home Entertainment Company за третото тримесечие на 2012 г., възлизащи на 5,49 трилиона корейски вона (4,84 милиарда щатски долара) се дължат на ръста в продажбите на LCD телевизори, компенсиращи слабото търсене в световен мащаб. Делът на продажбите на 3D и LED телевизори нараства с всеки изминал период в повечето региони. Същото важи и за ИТ продуктите, начело с IPS мониторите и телевизионните монитори. Оперативната печалба от 89 милиарда корейски вона (78,55 милиона щатски долара) остава непроменена в сравнение с третата четвъртина на 2011 г. Между октомври и декември 2012 г. компанията планира да увеличи продажбите на LCD телевизори, като допълнително популяризира CINEMA 3D Smart TV и засили позициите си в премиум сегмента с с новите Ultra HD TV.

LG Mobile Communications Company изживява значителен подем през третата четвъртина на 2012 г, отчитайки оперативна печалба от 22 милиарда корейски вона (19,42 милиона щатски долара). В голяма степен резултатът се дължи на силните продажби на LTE смартфони в Корея, Япония и Съединените Американски Щати (САЩ). В допълнение серията Optimus L-Series продължава да се разраства на 3G пазарите, като допринася за ръста в продажбите на компанията. Приходите се увеличават с 5% на тримесечна база до 2,45 трилиона корейски вона (2,16 милиарда щатски долара) благодарение на големия брой международни доставки - 14 милиона единици, с 9% повече спрямо периода между юли и септември 2012 г. Компанията очаква да увеличи още повече своите международни доставки и приходите от тях през последната четвърт на годината с пускането на телефона Optimus G superphone на всички световни пазари и продажбите на Optimus Vu: 2 в Корея.
LG Home Appliance Company също отчита по-високи продажби и по-висока оперативна печалба спрямо същото тримесечие на миналата година. Приходите се увеличават с 6,4% на годишна база до 2,87 трилиона вона (2,53 милиарда щатски долара), а оперативната печалба от 129 милиарда (113,86 милиона долара) се дължи на силните продажби в САЩ и на развиващите се пазари. Поради стагнацията в световен план последното тримесечие на годината ще бъде предизвикателно, но допълнителните промоционални кампании и пускането на новите модели се очаква да подобрят ситуацията.
LG Air Conditioning and Energy Solution обяви спад от 3% на продажбите си на годишна база, които достигат до 974 милиарда корейски вона (859,66 милиона щатски долара). Въпреки това печалбата на компанията леко се повишава спрямо същото тримесечие на предходната година. LG Air Conditioning and Energy Solution очаква световното търсене да остане слабо, но тенденцията към по-енергийно ефективни продукти вероятно ще засили търсенето на този вид бизнес решения.

Бележка за обменните курсове през второто тримесечие на 2012 г.
Неодитираната тримесечна печалба на LG Electronics е изготвена на база Международните стандарти за финансови отчети (International Financial Reporting Standards) за тримесечния период, приключващ на 30 юни 2012 г. Стойността в корейски вона се преизчислява в американски долари по осреднения курс за целия тримесечен период за всяко отделно тримесечие: 1,152 корейски вона за 1 щатски долар (второ тримесечие на 2012 г.) и 1,084 корейски вона за 1 щатски долара (второ тримесечие на 2012 г.).


# # #


За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

За повече информация:
Тони Стойкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0892256188
denitsa.djeneva@amic.bg
www.lge.bg

Източник:
www.lge.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.804