Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
25 Октомври 12, 11:17 / Автор: Агенция НОА
Среща с дизайна и иновациите на 8 ноември в Експо Баня София
Млади български творци и утвърдени професионалисти разговарят за възможностите пред българския дизайн. Международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap като платформа за изява на творци от цял свят.
Началото на петото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap поставя темата за новаторството в продуктовия дизайн и пространството на банята. Конкурсът е отворен за участие на млади творци от цял свят. Рока България вярва, че скоро ще има и български финалист на конкурса и е време да обърнем внимание към развитието на дизайна в България. Като начало, заедно с партньори и съмишленици, компанията организира среща-дискусия на тема

«Нови тенденции в продуктовия дизайн и пространството на банята».

Събитието ще се състои на 8 ноември (четвъртък), от 18.00 ч., в изложбения център Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16 в столицата. Срещата е отворена за участие на всички желаещи. Ценен е и погледът на медиите. Желателна е регистрация на имейл expo.bath@bg.roca.net или телефон 02/ 939 60 90.

Модератори на дискусията ще бъдат арх. Иво Пантелеев и Величко Великов от българската група за дизайн Черга. Неговите колеги Ирена Памукова, Дия Николова и Джакомо Баруци Вай ще променят пространството на залата специално за събитието. Промяната включва три инсталации, които ще покажат различни възможни теми свързани с банята. Ще има отделена зона за напитки, в близост до експозицията и зона за разговори където гостите да поседнат и поговорят за дизайн. Въображаема баня, аранжирана с продуктите на Roca и на дизайнерите от ЧЕРГА ще покаже как дизайн-продуктите, извадени от тяхното обичайно значение, могат да променят пространството и ще провокира участниците да прескочат границата на очакваното и погледнат с нов поглед продуктите в банята.

Идеята на дискусията е среща на различни гледни точки за развитието на българския дизайн и пътят на младите български творци към световната сцена. В рамките на срещата ще бъде представен и Международен конкурс за млади дизайнери на Roca Jump the Gap, платформа за изява на млади дизайнери от цял свят на възраст до 35 години.

Организаторите канят на срещата студенти, преподаватели, дизайнери и архитекти, представители на медиите и всички, които биха желали да прекарат една вечер в приятелска атмосфера, с чаша вино и разговор за дизайна на бъдещето.



Арх. Иво Пантелеев

Арх. Иво Пантелеев е роден през 1959 г. През 1986 г. завършва архитектура във ВИАС /УАСГ/. Пак там, завършва специализация по градоустройство, а през 1991-1992 г. специализира урбанизъм в университета „Джон Хопкинс”, САЩ. Съучредител е на А.Д.А. от 1991 г. и е неин съуправител от 2006 г. Професионалният му опит включва ръководството на екип на А.Д.А. в мащабни проекти в страната. Председател е на УС на фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО”. Член е на КАБ и САБ. Член е на борда на International Urban Fellows Association и на борда на Американски колеж, София.


Черга, българска група за дизайн

Черга е група от млади български дизайнери, работещи заедно с общи цели, независимо от разликата в темперамент, начин на работа и стил.

Името ЧЕРГА е избрано, защото тази дума най-точно описва характера и пъстротата на българския народ и душевност. Въпреки ярката си индивидуалност и различия, членовете на групата се стремят заедно да покажат силата и предимствата на българския дизайн – като продукт и част от световната култура и среда.

Черга, българска група за дизайн се представя на различни български и международни форуми на дизайна. В началото на септември, ЧЕРГА в партньорство с Camera di Commercio Italiana in Bulgaria организира първото представяне на български продуктов дизайн в Италия - Милано, по време на изложението Macef - 06-09 септември 2012. Експозицията на групата беше разположена на Via Maestra – алеята на дизайнерите, която преминава през всички палати. В изложбата бяха представени 7 дизайнера с 10 продукта, голяма част от които произведени от български производители и показани за първи път по време на изложението.
http://www.cherga.org/
http://www.rabotilnica.com/


Jump the Gap

Международният конкурс за дизайн Jump the Gap се организира съвместно от Roca и Barcelona Design Centre и е насочен към млади професионалисти и студенти по архитектура и дизайн на възраст до 35 години. Jump the Gap е идеалната платформа за новите поколения да покажат своя талант и визия за банята на бъдещето.

Председатели на журито на предишните издания на конкурса са били Рафаел Монео, Бенедета Талябу, Джон Пуосън и Рон Арад. Тази година председател на журито ще бъде архитекта от Япония, Кадзуйо Седжима, носител на Архитектурна награда Прицкер за 2010 г.

Наградата за победителя е 5000 евро, а авторите на всички отличени проекти получават известност в професионалните среди, вкл. попадат в полезрението на някои от най-добрите световни дизайнерски студиа.
www.jumpthegap.net


Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.
www.bg.roca.com
www.roca.com

За Контакти:

Мария Иванова
Агенция НОА ООД
тел. 02 9445000
моб. 088 8255784
e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com

Източник: www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1127