Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
02 Ноември 12, 09:31 / Автор: AMI Communications
LG Electronics и GOOGLE обявяват NEXUS 4
Елегантният нов смартфон съчетава най-високия клас хардуер на LG и най-доброто от Google
СОФИЯ, 30 октомври 2012г. – LG Electronics и Google представят най-новия смартфон от линията Nexus – Nexus 4. Моделът е с усъвършенстван хардуерен дизайн от LG и най-новата версия на операционната система Android™, с която потребителите получават достъп до любимите си приложения. Nexus 4 ще бъде наличен на ключови пазари в началото на следващия месец.

„LG е развълнувана да участва в създаването на най-новия модел Nexus,“ каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Смартфонът е отлична комбинация от дизайн и функции с най-новото поколение на операционната система Android.“

„Това е първият път, в който си сътрудничим с LG по разработването на Nexus телефон,“ каза Анди Рубин, старши вицепрезидент на Mobile and Digital Content в Google. „Компанията допринесе към проекта със своя огромен талант и резултатът е смартфон с богати възможности и отличителна бързина на работа.“

Улови и сподели своя свят
Nexus 4 идва с мултифункционална 8MP камера, която прави забележителни снимки благодарение на приложението Photo Sphere. То позволява на потребителите да улавят всеки детайл от различен ъгъл. Изображенията се ъплоудват автоматично в личния потребителски профил в облака посредством приложението Instant Upload, с което се елиминира опасността от загуба на снимки.

Всичко това идва с чисти, естествени цветове на True HD IPS Plus дисплей с големина от 4,7 инча и съотношение на екрана 1280:768, снабден с технологията Zerogap Touch. Нежно извитите стъклени ъгли на екрана позволяват на потребителите гладко да приплъзват пръстите си по дисплея с резолюция 320 ppi (пиксела на инч), а модерната технология на дисплея създава приятно усещане и предпазва от надраскване благодарение на устойчивото покритие Corning® Goril-la® Glass 2.

Максимална скорост
Nexus 4 идва с усъвършенстван четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro, осигуряващ на потребителите производителност и мощ. Можете да сърфирате в мрежата, да се наслаждавате на 3D графики и игри и да превключвате различни приложения. За още по-голямо бързодействие моделът е оборудван с 2 гигабайта RAM памет и най-бързата версия на Android.

Информация под ръка
С Nexus 4 потребителите могат да се насладят на най-новите Google приложения. Последната версия на Google Now е вградена в телефона, което помага за по-добра организация. С нея потребителите получават напомняния за предстоящи полети, резервации за ресторанти, потвърждения за хотелски стаи и дори близки места, където могат да правят снимки.

Благодарение на Google Maps™ за Android можете да достигнете желаните места бързо и лесно. GPS навигацията от типа turn-by-turn улеснява получаването на информация за движението в реално време и облекчава шофирането и ориентацията. 3D картите и сателитните образи дават по-добра представа за заобикалящите обекти, а функции като Street View и Indoor Maps обясняват какви обекти се намират пред вас.

Nexus 4 не е кодиран за мрежата на определен GSM оператор и е съвместим с технологията GSM/HSPA+, така че може да работи с повече от 200 интернет мрежи в световен мащаб. Смартфонът ще може да се закупи в 8- и 16-гигабайтова версия на Google Play™ от 13 ноември в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Германия, Франция, Испания и Австралия. Телефонът ще бъде наличен в магазинната мрежа в Европа, Централна и Южна Америка, Азия, ОНД и Близкия изток в края на ноември.

Ключови спецификации
• Чип: четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro с 1.5GHz Quad-Core Krait CPUs
• Операционна система: Android 4.2, Jelly Bean
• Мрежа: 3G (WCDMA), HSPA+
• Дисплей: 4,7 инча WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 пиксели)
• Памет: 8GB / 16GB
• RAM: 2GB
• Камера: 8.0MP задна част / 1.3MP HD фронт
• Батерия: 2,100mAh Li-Polymer (вградена) / Време за разговори: 15.3 часа / Режим на изчакване: 390 часа
• Размер: 133.9 x 68.7 x 9.1мм
• Тегло: 139г
• Други: Безжично зареждане, NFC технология

# # #

За LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

За Контакти:

За повече информация:
Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6478