Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
02 Ноември 12, 09:42 / Автор: AMI Communications
LG HOM-BOT SQUARE ROBOTIC дебютира на международния пазар
Новото поколение прахосмукачка е оборудвана със сензори за ориентиране в пространството и достигане до недостъпни места в жилището
София, 1 ноември 2012 г. – Новата прахосмукачка на LG Electronics HOM-BOT SQUARE robotic дебютира на световния пазар. Премиерата на новото поколение домашни електроуреди беше на площад Beaubourg в Париж, където бяха демонстрирани възможностите на следващото поколение технологии за почистване.

„LG е отдадена на мисията да улеснява ежедневието на потребителите с „интелигентни“ технологии“, каза Мун-бум Шин, изпълнителен вицепрезидент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company. „HOM-BOT SQUARE значително допринася за осъществяването на тази цел със своите иновативни технологии.“

За разлика от традиционните прахосмукачки роботи, които са с кръгла форма, новата HOM-BOT е с квадратна. Уникалният дизайн, високотехнологичните сензори и подобрените четки (с 1,5 см по-дълги от предходния модел) носят общото наименование Corner Master и позволяват на HOM-BOT SQUARE по-ефективно да достига области, които други модели прахосмукачки биха игнорирали.

Сензорите за почистване на ъгли са настроени да ориентират прахосмукачката в пространството, като й дават сигнал кога е достигнала ъгъла на стаята, кога да направи завой и кога да спре работа. Снабдените с камера сензори Sensitive Dual Eye 2.0™ сканират пода, възпроизвеждат многобройни образи за секунда и след това анализират информацията, за да генерират точна карта на мястото – дори, когато светлината е изключена. Вградените сензори за ултразвукови и инфрачервени лъчи позволяват на HOM-BOT SQUARE да „забелязва” и лесно да избягва препятствия по пътя си.

За любителите на по-големия контрол е предназначен режимът Turbo Mode. Той позволява на потребителите да настройват ръчно функциите за почистване спрямо специфичните изисквания на тяхната подова повърхност. Smart Turbo Mode пък позволява на прахосмукачката да разпознае типа на подовата настилка и да промени собствените си настройки автоматично.

Посетителите на представянето на модела HOM-BOT SQUARE на LG във Франция имаха възможност да изпробват наживо функциите на модела посредством интернет игра. Участниците използваха дистанционно управление, за да навигират прахосмукачката и да почистят прахта от определени прашни обекти. Тези от тях, които успяха да обхванат най-много области, спечелиха модела HOM-BOT SQUARE.

След премиерата си във Франция прахосмукачката HOM-BOT SQUARE ще бъде налична и в други европейски страни в края на годината, а след това достъпна и на световния пазар през 2013.

Основни спецификации на HOM-BOT SQUARE на LG:
- Corner Master
- Dual Eye 2.0™
- Лесен за почистване контейнер
- Ниско ниво на шум: 60 dBA
- HEPA 11 Filter
- Smart Turbo
- Самообучителна функция
- Гласово управление
- Дълъг живот на батерията

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. Компанията има 117 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 49 милиарда щатски долара (54,26 трилиона корейски вона) към края на 2011 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:

Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1258