Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
02 Ноември 12, 09:44 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка представя своите добри практики на конференция за управление на кредитния риск
Днес Пощенска банка представя своите добри практики в управлението на кредитния риск на организираната от ICAP България трета годишна конференция по темата в хотел „Шератон”.
Събитието се организира от ICAP България и събира водещи международни икономисти, висши мениджъри и представители на българския бизнес

1 ноември 2012 г.

Днес Пощенска банка представя своите добри практики в управлението на кредитния риск на организираната от ICAP България трета годишна конференция по темата в хотел „Шератон”.

Участниците в събитието имат възможност да чуят презентации на водещи международни икономисти, както и дискусии на висши мениджъри и представители на българския бизнес. Специален гост на събитието е проф. Едуард Олтман, американски икономист, професор по финанси в бизнес института „Стърн“ към Нюйоркския университет, експерт в областта на кредитния риск и консултант на редица правителствени и финансови организации.

Сред основните лектори на събитието е г-н Николай Стоянов, началник отдел „Корпоративно транзакционно банкиране“ в Пощенска банка и заместник-председател на Асоциацията на българските износители. Неговата презентация е по темата за българския експортен бизнес – подобряването на експортните умения и успешното навлизане на българските фирми на външни пазари. Мисията на новата асоциация, създадена с активната подкрепа на Пощенска банка, е идентифициране и разработване на възможности за българския износ, наблюдаване на търсенето на български продукти и сключване на споразумения с търговски партньори от цял свят. Г-н Стоянов представя как банките могат да подкрепят българския експорт, покривайки изцяло кредитния риск за износителките чрез факторинг услуги.

Г-н Йордан Суванджиев, главен директор „Управление на риска“, и г-н Стефан Василев, началник управление „Корпоративно банкиране“ в Пощенска банка, участват в първия панел на конференцията, по време на който се представят най-добрите практики в управлението на кредитния риск, тяхното влияние при експортната дейност и се прави сравнение на алтернативните инструменти. Пощенска банка се стреми да увеличава кредитния си портфейл във внимателно подбрани и сегментирани сектори, прилагайки подходящи кредитни критерии и запазвайки доброто качество на портфейла. Банката предприема действия за идентифициране на евентуални тревожни сигнали, обсъжда алтернативни планове с корпоративните си клиенти и подпомага тяхната дейност чрез преструктуриране на кредите. По този начин финансовата институция успява да поддържа проблемните корпоративни кредити под средните стойности за пазара.

Пощенска банка с правно име „Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.
Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.
Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

За допълнителна информация:
Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100, e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2298