Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
05 Ноември 12, 11:01
Покана: „България – Силициевата долина на Балканите – възможно ли е?”
Министърът на икономиката Делян Добрев ще открие конференция за предприемачество на тема „България – Силициевата долина на Балканите – възможно ли е?” Фондация StartUP организира мащабен бизнес форум, на който утвърдени хора от бизнеса се срещат с млади предприемачи 17 ноември 2012г. в Интер Експо Център и 18 ноември 2012г. във VIVACOM Art Hall
Най-голямата конференция за предприемачество в България ще се проведе на 17-ти ноември. Тя ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев от 9.30 часа. Мястото е Интер Експо Център София. А темата: „България – Силициевата долина на Балканите”. Конференцията се организира от фондация StartUP, като продължение на провеждащата се от пет години у нас конференция StartUP.

На следващия ден конференцията ще продължи във VIVACOM Art Hal с четири последователно провеждащи се уъркшопа за млади предприемачи, а успоредно с това ще се проведе и хакатон – състезание по програмиране. Инициативата ще бъде част от Световната седмица по предприемачество (Global Entrepreneurship Week), основен домакин на която е Джуниър Ачийвмънт България.

В рамките на първия панел "Политика за насърчаване на малките и средни предприятия" ще вземат участие икономическият съветник на президента Евгени Ангелов, зам.-министърът на икономиката Ивайло Грънчаров, изпълнителният директор на София Тех Парк, Елица Панайотова, както и Гергана Паси.

В останалите два дискусионни панела участие ще вземат част от основателите на двата Acceleration & Seed фонда, които инвестират в стартиращи бизнеси чрез финансовия инструмент JEREMIE - LAUNCHub & Eleven. Техни представители ще са съответно - Любен Белов (LAUNCHub) и Дилян Димитров (Eleven), както и успешни български предприемачи като Елена Маринова (MusalaSoft), Васил Терзиев (Telerik), Георги Кадрев (Imagga) и др.

Младите хора на България - отворени за бизнес

Целта на конференцията е да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България; да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи и да поставим акцент върху иновациите като ключов фактор за създаването на устойчива стартъп екосистема у нас.

Повече информация за събитието и програма: http://2012.startup.bg/

Повече за Фондация “StartUP”

“StartUP” подкрепя младите хора, които искат да превърнат идеите си в успешен бизнес. Мисията ни е да пробудим предприемаческия дух в българското общество, който да се канализира в посока създаване на иновативни компании с глобален обхват.
Чрез поредица от събития (конференции, форуми, семинари и др.), „StartUP” се стреми да развие благоприятна екосистема за стартиращите компании в България, където младите предприемачи да срещнат бъдещи партньори, потенциални клиенти, всеотдайни ментори и надеждни инвеститори.

За Контакти:

Полина Янчева
Фондация „StartUP”
polina@startup.bg
0887 25 62 11

Източник:
http://startup.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0312