Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
07 Ноември 12, 08:55 / Автор: Интер Експо Център – София
Съобщение - покана до медиите
Министърът на земеделието и храните г-н Мирослав Найденов ще открие официално международните изложби, които ще се проведат в изложбения комплекс на София от 7 до 10 ноември 2012 г.
Асоциацията на месопреработвателите в България,
Асоциацията на млекопреработвателите в България,
Националната асоциация на млекопреработвателите,
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България,
Националната лозаро-винарска камара,
Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия и
Агенция Булгарреклама най-учтиво ви канят

на 7.11. (сряда) 2012 г.
от 14.00 часа
в Интер Експо Център – София (бул. Цариградско шосе 147)

на ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
на специализираните изложби
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ

Министърът на земеделието и храните г-н Мирослав Найденов ще открие официално международните изложби, които ще се проведат в изложбения комплекс на София от 7 до 10 ноември 2012 г.

На изложбите за храни и напитки български и чуждестранни компании представят разнообразни продукти - месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани и други храни, вино, спиртни, безалкохолни и други напитки. Експонирани са суровини, материали, консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване, уреди за контрол и анализ, системи за управление на технологичните процеси, които са определящи за високите стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители, ингредиенти и други добавки помагат за по-богатия асортимент и вкусовите качества на произвежданите храни.

240 директни изложители представят експонатите на 510 изложители и подизложители (производители, представители, търговци) от България и 33 други държави, сред които Италия, Германия, Турция, Франция, Испания, Гърция, САЩ, Полша, Холандия, Швейцария, Унгария, Турция, Япония и др. 35% (85 фирми) са нови участници в изложенията.

Колективно участие имат фирми от Италия (“Spazio Italia”), Унгария и Гърция. Национално представени са фирми от съседна Турция.

Оферти за бизнес и приятни дегустации ще покажат най-силното от националната кухня на участниците. Посолствата на ЮАР и Аржентина, български винопроизводители, компании от известни региони на Италия, ще демонстрират елитни и качествени вина.

Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България ще насочи вниманието към кулинарните съкровища - зеленото сирене от с. Черни Вит, смилянски фасул, троянски мед, Навпавок, домашно сладко от горски плодове от Ковачевица и др.
За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци ще презентират продукти на общ щанд с 30-минутни дегустации. Ще има и дегустации на „Кетчуп класик” и „Конфитюр от рози” под мотото: „Да преоткрием традицията”.

За трета година “БИО ЗОНА”, организирана съвместно с Българска Асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България, поставя на фокус сертифицираните продукти на биологичното земеделие с конференция на тема “Предизвикателствата пред био сектора на прага на новия програмен период на ОСП 2014-2020 г.” Представени са храни и напитки за здравословно хранене от ЗОНА ”ДИЕТА & ФИТНЕС”.

Богатата съпътстваща програма на изложенията включва В2В събития за браншовете – срещи с организации от месната индустрия на Англия, делегации от Йордания и от град Айдън, Турция, Унгарски икономически форум, Бизнес форум, организиран от посолството на Южна Африка, конференции, презентации и др.
“Лаборатория за италиански вкус“ представя едни от най-добрите гастрономични традиции и продукти на Италия.
За пети път конкурсът “Златен медал с диплом” за качествени готови храни, напитки и/или добавки ще отличи най-добрите от представените участници в конкурса. За посетителите и гостите на изложбите е ежегодно организираният Конкурс на потребителя.

12-ото издание на СИХРЕ (специализираната изложба за хотелиерско и ресторантьорско оборудване) събира над 60 участници.
Международната изложба представя тенденциите в обзавеждането на хотели, ресторанти, кафе-сладкарници, летни градини, тераси, диско клубове, конферентни зали, басейни, СПА центрове, домове и офиси – мебели, внос от водещи производители в Италия, Турция, Гърция и Далечния Изток.

Ще бъде демонстрирано професионално, високотехнично кухненско оборудване, гарантиращо мощност, надеждност и елегантност, както и пълния спектър от
съдове за хранене и сервиране за басейн, кетъринг, открит бюфет или хотел.
Демонстрации на училището и тренинг-центъра за бармани - Bartender и Barmanager ще бъдат концентрирани в павилион “WONDERBAR”.
Актуалните проблеми на българския туризъм ще дискутира Българската туристическа камара, а Българската агенция по безопасност на храните ще изкаже препоръки, съобразени с резултатите от проверките през летния туристически сезон.

Специализираният форум с традиции събира най-атрактивното в света на хотелския и ресторантьорски бизнес, като провокира генериране на по-висок комфорт и ниво на обслужване.

Изложбите са отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа,
на 10 ноември – до 16.00 часа.

За Контакти:

Пресцентър и връзки с обществеността,
Агенция Булгарреклама

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7765