СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

07 Ноември 12, 09:03 / Автор: Делтасток
Делтасток на първо място по оборот на румънската борса SIBEX
Само два месеца, след като стъпи на пазара на SIBEX, Делтасток, първият чуждестранен брокер, който стана маркет-мейкър на тази борса, постигна първо място по оборот сред първите три посредника на SIBEX през октомври 2012 г.
Делтасток изтъргува 19 052 контракта, следван от SSIF Broker Cluj, с обем 18 766. През октомври общият брой на фючърсните контракти, изтъргувани на SIBEX пазара, беше 37 055, което е 10% увеличение в сравнение със септември.

Най-търгуваните финансови инструменти през предишния месец бяха тези, базирани на индекса Dow Jones – с тегло 69% от изтъргувания оборот. Освен Dow Jones търговците се интересуваха от валутната двойка EUR/USD – тегло 14%, както и от фючърси на злато – с тегло 10% от общия брой изтъргувани контракти.
Делтасток е маркет-мейкър на 5 финансови инструмента на борсата SIBEX: DEDJIA_RON, SIBGOLD_RON, EUR/USD_RON, DEOIL_LSC и SIBGOLD.

През август 2012 г., след като Делтасток беше приет като маркет-мейкър на SIBEX, изпълнителният директор Николай Недков коментира: „Искаме да станем един от основните маркет-мейкъри на SIBEX и смятаме да осъществим тази цел, като предлагаме нови финансови инструменти и по-добри условия за търговия на всички участници.“

Борсата за деривати SIBEX (Sibiu Stock Exchange) е основана през 1994 г. и е лидер на пазара на борсово търгувани деривати в Румъния. Лицензирана е от Румънската комисия за ценни книжа (National Securities Commission - CNVM) и предлага на своите клиенти търговия с фючърси, опции, както и ДЗР върху валута, индекси и акции.

Източник: http://www.deltastock.com/bulgaria/