Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
08 Ноември 12, 15:19 / Автор: LG
LG представя монитора TOUCH 10, оптимизиран за WINDOWS 8
23-инчовият тъчскрйин модел позволява работа с 10 пръста за разлика от традиционните активни екрани
СОФИЯ, 8 ноември 2012 г - LG Electronics (LG) представи монитора Touch 10 (модел: ET83), оптимизиран за операционната система Windows 8, която Microsoft обяви наскоро. 23-инчовият тъчскрийн модел позволява работа с 10 пръста за разлика от традиционните активни екрани, при които може само да се скролира и приближава екрана с два пръста. Touch 10 е отличен избор за потребители, които търсят по-добро компютърно изживяване, без да се налага да сменят целия компютър.

„Touch 10 е изцяло нов продукт, който пресъздава тъч изживяването и затвърждава лидерството на LG в новото поколение продукти с активни дисплеи,“ каза Джей Джей Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на IT бизнес отдела на LG Home Entertainment Company. „Смартфоните и таблетите вече доказаха, че потребителите напълно приемат сензорните характеристики. Нашият Touch 10 прави една крачка напред, като разширява интерактивните възможности. Вярваме, че тази технология ще вдъхнови с еднаква сила както разработчиците на софтуер, така и потребителите.“

С Touch 10 притежателите на таблети и смартфони надграждат удоволствието си от работата с интуитивен софтуер. Повечето тъч екрани на пазара в момента използват система за разпознаване на два пръста. С монитора на LG потребителите могат да работят с всички пръсти едновременно и да изпълняват няколко нови команди, като едновременно издърпване и завъртане на образи на екрана. Интерактивният сензорен екран позволява на потребителя да се възползва в голяма степен от възможностите на операционната система Windows 8, включително и вградената в екрана клавиатура. Touch 10 може да поддържа технологията за капацитивен начин на писане „capacitive stylus“ (която трябва да се закупи допълнително). Така потребителят може да пише директно с пръсти или химикал върху тъч екрана, ако този начин на работа му е по-удобен.

„Удоволствие е да гледаме как LG внасят сензорни технологии в компютърни устройства по иновативни начини,“ каза Джон Кейс, вицепрезидент на WW OEM Marketing, Microsoft Corporation. „Комбинирането на Touch 10 на LG с настолен компютър и лаптоп без сензорни възможности ще спомогне за създаването на удивително Windows 8 изживяване за потребителите.“

23-инчовият монитор е подходящ за музикални приложения като виртуално пиано, синтезатори и струнни инструменти. По-големият екран прави гледането на филми, игрите и детските образователни програми много по-забавни. Редица touch-friendly приложения са на разположение от платформата Windows Store. Организацията на иконите на монитора е по-лесна заради пълната тъч функционалност. Мониторът се свързва с компютъра без допълнителен софтуер.

С цел осигуряване на оптимално качество на картината, мониторът използва напредничавия In-Plane Switching (IPS) панел. IPS екраните имат значителни предимства пред традиционните Twisted Nematic (TN) дисплеи по отношение на цветовете и яркостта на картината. Цветовата гама притежава ясни и естествени нюанси с добър контраст. IPS технологията предоставя още удобно зрително изживяване, намалява напрежението в очите и позволява по-продължителна употреба.

Тouch 10 мониторът ще бъде наличен в Южна Корея от следващия месец, а по-късно и в Европа.


# # #
За LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За Контакти:За повече информация:
Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник: (Уебстраница):www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1375