Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
08 Ноември 12, 15:28 / Автор: Феста Хотели АД
Изложба на Павел Митков беше открита в столичния Хотел Феста София
Това е първата от серията изложби в хотелите от веригата Феста, част от дългосрочната съвместна инициатива на Феста Хотели и Арт Виза България за представяне на съвременно българско изкуство.
София, 06.11.2012 г.

Повече от сто ценители на изкуството - представители на творческите среди, журналисти и хора с различни професии, присъстваха на откриването на изложба „Есенна приказка и корали” на художника Павел Митков в хотел Феста София. Събитието даде началото на амбициозен съвместен проект на Феста Хотели АД и Арт Виза България за атрактивно презентиране и позициониране на съвременно българско изкуство.

Арт проектът на Феста Хотели е до значителна степен инспириран от голямото увлечение на собствениците на хотелската верига към бългаското изкуство. Г-жа Петя Славова притежава завидна колекция от платна на български автори и използва всяка възможност, за да промотира и подпомогне съвременните творци. Феста Хотели ще се превърнат в постоянна галерия в рамките на една година и средище на ценителите на съвременното българско изкуство.

Общо 30 изложби на 10 художници ще бъдат представени в рамките на една година. Домакин на събитията ще бъдат шестте хотели на Феста – Феста София, Феста Уинтър Палас, Феста Чамкория, Феста Панорама, Феста Виа Понтика, Феста Поморие Ризорт.

Изложбата бе подкрепена от Асоциация „Капоейра” в България, чиито представители с танц и музика подариха неповторим релакс на присъстващите. За приятното настроение допринесе изпълнението на младата певица Мина Сучева от Музикалната академия в София.

На 12 декември 2012 г. предстои среща с двойката художници Мария и Валери Върбанови. На 22 декември с изложба на маестро Румен Статков ще се открие зимният сезон в хотел Феста Уинтър Палас в Боровец. До края на месец май предстои да видим творбите на художниците Димитър Войнов-Джуниър, Иван Маджаров, Тодор Маринов и Александрина Караджова.

Изложбите ще бъдат симбиоза на различни видове изкуства и нова визия за комуникация между творците, обещават организаторите от Феста Хотели и Арт Виза България.

Картините от изложбата "Есенна приказка и корали" на Павел Митков могат да бъдат видени и закупени в хотел Феста София до 4 декември 2012 г.

На снимките:

- Наташа Попова, изп. директор на Феста Хотели АД и Мария Любенова, управител на Арт Виза България;

За Контакти: 

02/ 40 13 674
E-mail: mtoneva@festahotels.com

Източник:
festahotels.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.9013