Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
08 Ноември 12, 15:32 / Автор: Фондация „StartUP”
Покана: Да започнеш бизнес в България – мисията възможна?
Предприемаческата конференция под надслов “България – Силициевата долина на Балканите” ще се проведе на 17-ти ноември 2012г. в Интер Експо Център София
Конференцията ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България - Министър Делян Добрев от 9.30 часа. Основната част на StartUP Conference 2012 тази година поставя акцент върху състоянието на предприемаческата екосистема в България.

Как държавата подкрепя бизнеса? Какво е предприемаческа екосистема и как се изгражда тя? Как и къде се образоват младите предприемачи? Какво е състоянието на инвестиционната среда в България? Какви са предизвикателствата пред малкия бизнес у нас? На тези въпроси ще търсим отговорите през първия ден от конференцията.

За целта на специалните кръгли маси и дискусии честно ще се обсъждат наболелите въпроси около предприемачеството в България.

Гергана Паси, избрана за дигитален шампион на България, ще сподели къде точно се намираме на картата в Европа, а Елица Панайотова, бъдещ изпълнителен директор на София ТехПарк, ще представи предизвикателствата пред новия мащабен проект. Въпросът „Ще може ли България да се превърне в Силициева долина на Балканите?” ще коментира и заместник посланикът на велокибританското ни посолство - Катрин Барбар, която ще сподели наблюдения от първа ръка относно London TechHub.

Резултатите от работата на четирите дискусии и на трите паралелни кръгли маси ще бъдат обединени в общ документ, озаглавен “StartUP Декларация”, който ще бъде представен в края на първия ден на форума и подписан от участниците в модерираните дискусии.

Ще се разгледат и конкретни възможности за финансиране на бизнеси в България.

Събитието ще завърши с представяне на проекта StartUP Academy и дискусия за усилията, които се полагат в България в посока на практичното образование за предприемачи. В нея ще участват представители на Junior Achievement, Telerik Academy, Sirma&Ucha.se.

Първият ден от конференцията ще приключи с коктейл за всички гости и медии! На чаша вино ще може да обсъдите и още от темите, които ви вълнуват. Очакваме ви!

Повече информация за събитието и програма: http://2012.startup.bg/

За повече информация:
Полина Янчева
Фондация „StartUP”
polina@startup.bg
0887 25 62 11

Повече за Фондация “StartUP”

“StartUP” подкрепя младите хора, които искат да превърнат идеите си в успешен бизнес. Мисията ни е да пробудим предприемаческия дух в българското общество, който да се канализира в посока създаване на иновативни компании с глобален обхват.

Чрез поредица от събития (конференции, форуми, семинари и др.), „StartUP” се стреми да развие благоприятна екосистема за стартиращите компании в България, където младите предприемачи да срещнат бъдещи партньори, потенциални клиенти, всеотдайни ментори и надеждни инвеститори.

За Контакти:


Полина Янчева
Фондация „StartUP”
polina@startup.bg
0887 25 62 11
Източник: http://2012.startup.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1321