СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

08 Ноември 12, 20:02 / Автор: Интер Експо Център - София
Силен старт СИХРЕ`2012 и изложенията за храни и напитки в София
С голям посетителски интерес и интересна съпътстваща програма започнаха мащабните специализирани изложби
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов официално откри в Интер Експо Център София международните изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК, които ще продължат до 10 ноември и се провеждат паралелно с 12-ото издание на СИХРЕ -специализираната изложба за хотелиерско и ресторантьорско оборудване.

С приветствие към участниците и гостите се обърна и Н.Пр. Шийла Камерър – посланик на ЮАР в България. Тя благодари на организаторите от Интер Експо Център за оказаното съдействие при провеждането на БИЗНЕС ФОРУМА в рамките на 20-та годишнината от дипломатическите отношения между Южна Африка и България. Успех на изложенията пожела и г-н Мандизи Мпалуа - южноафриканският посланик в Москва, който е и главен говорител на форума. Според него това събитие ще укрепи връзките между народите, правителствата и страните ни.

Сред гостите на откриването бяха и д-р Йордан Войнов – председател на Българската агенция по безопасност на храните, г-н Красимир Коев –изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, г-н Петър Денев - главен секретар на Българската стопанска камара.
“Няма по-вкусна храна от тази, която е родила земята, на която ние сме се родили”, каза председателят на УС на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България г-жа Мариана Кукушева и от името на всички браншови организации пожела силно и ползотворно представяне на изложителите.

Шестте зали на Интер Експо Център представят идеи и възможности, увеличавайки ефекта за деловите участници и за потребителите на продукти и услуги в двата сектора.

Над 63 са директните изложители на СИХРЕ, от които 25 компании участват за първи път.
В зали 5 и 6 на изложбения комплекс се демонстрират продуктите и услугите на 170 фирми изложители и подизложители от България и 17 други държави. Австрия, Австралия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, САЩ, Тайван, Турция, Холандия, Чехия и Швейцария представят най-атрактивното в света на хотелския и ресторантьорския бизнес.

На специализираните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК 240 директни изложители представят експонатите на производители, представители и търговци от България и 33 други държави, сред които Италия, Германия, Турция, Франция, Испания, Гърция, САЩ, Полша, Холандия, Швейцария, Унгария, Турция, Япония и други страни. 85 фирми, т.е. 35%, са нови участници в изложенията.

Интер Експо Център очаква своите посетители от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа,
на 10 ноември – до 16.00 часа.

Актуална информация за събитията следете и интерес сайта на изложбения комплекс (www.iec.bg) и във Facebook (https://www.facebook.com/interexpocenter).

За Контакти:

Надежда Ванева, Връзки с обществеността, Интер Експо Център