Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
13 Ноември 12, 21:50 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Законодателна инициатива на НСНИ цели защита на потребителите от имотни измами
НСНИ има преложение за закон, който въвежда застраховка „Професионална отговорност“, сертифицира агенциите и регламентира бизнеса на недвижимми имоти
Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) е готово с предложението си за регламентиране дейността на агентите в областта на недвижимите имоти. Предложението за закон предстои да бъде внесено в Народното събрание. Това стана ясно вчера по време на пресконференция на НСНИ.

В предложението за закон ще идентифицират субектите на пазара с въвеждането на регистър на агентите и сделките, осъществени от тях. Основната му цел е да защити интереса на потребителите и да ги предпази от злоупотреби. Според Лъчезар Искров, заместник-председател на Управителния съвет на НСНИ, това ще даде публичност, която е предпоставка за намаляване на имотните измами. „Колкото по-публична е една фирма, толкова по-малка е вероятността за извършване на злоупотреби и работа в сивия сектор“, поясни той.

Един от акцентите в предложението на закон на НСНИ е въвеждането на застраховка „Професионална отговорност“, която ще покрива нанесени щети в областта на недвижимите имоти. „Застраховката е гарант както за клиентите, така и за самите брокери“, допълни Лъчезар Искров. За администриране на дейностите, които са посочени в проектозакона, се предвижда създаването на специална камара, която да обедини всички фирми в сектора. Според данни на сдружението компаниите, които се занимават с търговия с недвижими имоти, са около 2000, като 260 от тях членуват в НСНИ.

По време на пресконференцията бяха представени успехите през 20-те години от съществуването на Национално сдружение Недвижими имоти. Посочен бе и приносът на организацията в развитието на професионализма на участниците в пазара на недвижими имоти, както и тенденциите и перспективите пред сектора. През 2013 г. сдружението ще стартира широкомащабна публична кампания, насочена към потребителите, която цели да преодолее стериотипите, свързани с бранша. „В Европа и по света се наблюдава липса на доверие и сигурност от страна на потребителите в избора на агент за извършване на покупко-продажба. Странно е как българите се доверяват на непознати и несигурни агенти в желанието си да спестят пари от комисиони“, заяви настоящият председател на НСНИ Иван Велков.

В пресконференцията участваха всички досегашни председатели на НСНИ. Тази година сдружението чества 20 години от своето създаване. НСНИ официално ще отбележи 20-тата си годишнина на 23 ноември 2012 г. със специализиран семинар за агенти по недвижими имоти и тържествена гала вечер, по време на която ще бъдат връчени специални награди за принос в сектора. Ще бъде проведено и Общо събрание, на което ще бъдат очертани перспективите в областта на недвижимите имоти и приоритетите за сдружението през следващите години.

Повече информация за НСНИ: www.nsni.bg

За допълнителна информация:
Цветелина Иванова,
PR expert, НСНИ
0879 590 901
pr@nsni.bg


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4877