Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Индустрия

15 Ноември 12, 12:30 / Автор: Тетра Пак
Тетра Пак стартира "Гласове на иновацията" по случай 60 години на технологично, социално и съобразено с природата модернизиране
Нова видео поредица показва нововъведенията на Тетра Пак през очите на хората, които допринасят това да се случи - от доставката на първата машина за пълнене през 1952 г. до днешно време.
Тетра Пак отбелязва 60тата годишнина от доставката на първата си машина за пълнене със стартиране на видео поредицата "Гласове на иновацията". През следващите 12 месеца във видео поредицата ще бъдат показани хората, които в продължение на шест десетилетия допринасят за технологичното, социално и съобразено с природата модернизиране, като началото ще бъде поставено днес с гледната точка на изпълнителния директор на Тетра Пак, Денис Йонсън.

Поредицата "Гласове на иновацията" изследва всеки аспект от дейността на Тетра Пак - от продукти, услуги и технология, до устойчивост и околна среда, наред с безопасност на храните и социални програми.

• Продукти и технология: Стартирайки изследователското си пътуване в Швеция през септември 1952 г. с първата машина за пълнене Tetra Classic®, Тетра Пак продължава да разширява най-голямото в света портфолио за опаковъчни решения с: 229 опаковки, 7000 опаковъчни комбинации, 8700 опаковъчни комплекта и 66 000 обработващи машини, функциониращи по цял свят, като за цялото време получава и 5100 технологични патента за опаковане и обработване на течна и полутечна храна.
• Околна среда и устойчивост: Създателят на Тетра Пак, д-р Рубен Раузинг, вярвал, че "съхраненото от една опаковка трябва да има по-висока стойност от самата опаковка." По правило тя е създадена не само, за да съхранява истинската храна и други суровини, но също така и да изведе компанията на предна позиция, що се отнася до изхвърлянето на опаковки през 70те, емисиите от фабриките през 80те, рециклирането през 90те и ангажирането с глобалните промени, като промяната на климата и устойчивостта, през 2000.
• Безопасност на храната: През 60те години Тетра Пак е пионер в асептичното опаковане, което е определено от Института за хранителна технология, като най-голямата иновация в хранителната промишленост на 20ти век. Компанията продължава да е еталон за безопасност за обработващи и опаковъчни системи и е призната за надежден партньор от международните институции за безопасност, като например Американската комисия по храните и лекарствата (FDA). По света бяха създадени Центрове за разработване на продукти, които да помагат на клиентите да разработват и тестват рецепти, както и да произвеждат в съответствие с най-високите стандарти.
• Общество: Тетра Пак е ангажирана в програми за училищно мляко по света през последните 50 години, създавайки Отдела Храна за развитие (FfDO) през 60те години, който в тясно партньорство с правителства, агенции за развитие, НПО, местни млекопроизводители и фермери, доставя 6,7 милиарда опаковки с мляко и други хранителни напитки на 51 милионна деца в училища, в над 50 страни по света.

“60 години Тетра Пак се поддържа от идеята, че иновацията прави живота на хората по-добър. Нашите продукти и услуги, инициативи, свързани с околната среда, и разработки по отношение на безопасността на храната и социалните програми, са живи доказателства за личностите, които са спомогнали за предоставяне на всички тези подобрения на милиони хора. "Гласове на иновацията” им дава възможност да популяризират и споделят личния си опит от модернизирането в Тетра Пак” - казва изпълнителният директор на Тетра Пак, Денис Йонсън.

Гласове на иновацията
Тетра Пак има внушително наследство от иновативни решения и програми, от всяко едно от миналите десетилетия. Всички ключови моменти от историята на Тетра Пак можете да намерите на: Развитие през годините

Видео поредицата "Гласове на иновацията" на Тетра Пак и повече информация за модернизациите на Тетра Пак можете да намерите на http://www.tetrapak.com

Източник: Тетра Пак

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5038