Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
15 Ноември 12, 14:30 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ОББ повдига завесата над банкирането в открит урок за гимназисти
Урокът бе част от програмата на Световната седмица по предприемачество, която се провежда у нас по инициатива на Junior Achievement България.
Триковете на банковото дело споделиха в открит урок пред ученици от Варненската професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ представители на ОББ клон Варна. Урокът бе част от програмата на Световната седмица по предприемачество, която се провежда у нас по инициатива на Junior Achievement България.

Какво се случва с кредитите и депозитите по време на икономически възход и рецесия, как се развиват електронното банкиране и другите алтернативни банкови канали, как функционира един банков клон – това са част от темите, които засегнаха служителите на ОББ клон Варна по време на представянето си пред гимназистите.

„Радваме се, че можем да споделим опита си с младите хора особено в годината, в която ОББ отбелязва 20 години пазарно присъствие. Надяваме се, че след време част от тях ще бъдат наши колеги“, коментира Анита Поповска, директор на клона.

ОББ отвори врати за 14 гимназисти от 11 клас на Варненската гимназия по икономика, които за първи път от тази година изучават „Банково дело“ като част от редовната си програма. Младежите имаха възможността не само да се запознаят с историята и продуктите на банката, но и да научат за спецификите на банкерството от първа ръка.

Откритият урок бе организиран в рамките на Световната седмица на предприемачеството, чиято цел е да насърчава предприемаческия дух. Инициативата се провежда в 120 държави в седмицата от 12 до 18 ноември. Домакин за България, която участва в инициативата от 2008 г., е Junior Achievement България. У нас седмицата, която протича под патронажа на президента Росен Плевнелиев, включва над 120 събития с участието на над 5000 младежи от цялата страна.

За повече информация:
Анка Костова
тел. +359 2 8112375, е-mail: kostova_a@ubb.bg

Полина Янис
тел. +359 2 8112456, е-mail: yanis_p@ubb.bg

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5962