Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Индустрия

Вземи в gLOG
19 Ноември 12, 18:07 / Автор: Джонсън Контролс
Технически университети откриват технически лаборатории, спонсорирани от бизнеса
Джонсън Контролс Електроникс България спонсорира и откри две нови лаборатории в Техническите университети в София и Габрово през месец Ноември София, България – 19 Ноември 2012. Джонсън Контролс Електроникс България спонсорира и откри две нови университетски лаборатории в Технически университет София и Технически университет Габрово през месец Ноември. Лабораториите бяха открити последователно миналата седмица, като част от цялостната стратегия за сътрудничество на компанията с технически университети в България. На официалните събития бяха поканени ръководството на учебните заведения, областна администрация, Роман Василев, директор на развойния център на Джонсън Контролс за България, ръководители инженери и студенти.
Технически университети откриват технически лаборатории, спонсорирани от бизнеса

Джонсън Контролс Електроникс България спонсорира и откри две нови лаборатории в Техническите университети в София и Габрово през месец Ноември

София, България – 19 Ноември 2012. Джонсън Контролс Електроникс България спонсорира и откри две нови университетски лаборатории в Технически университет София и Технически университет Габрово през месец Ноември. Лабораториите бяха открити последователно миналата седмица, като част от цялостната стратегия за сътрудничество на компанията с технически университети в България. На официалните събития бяха поканени ръководството на учебните заведения, областна администрация, Роман Василев, директор на развойния център на Джонсън Контролс за България, ръководители инженери и студенти.

Джонсън Контролс е глобален лидер в производството на автомобилен интериор, електронни системи за управление и навигация за водача, автомобилни табла и панели за вратите, както и интериорна електроника. Софийският клон е един от най-големите технологични центрове на компанията по света и работи в много близко сътрудничество с развойните центрове в Германия, Франция, САЩ и Китай. У нас се разработват и доставят иновативни технологии за всички автомобилни производители по света.

„Лабораторията в Технически Университет Габрово бе направена, за да можете вие, а и тези, които ще учат след вас в Габровския университет, да се запознаете с технологиите, които използваме в компанията днес, и Ви даваме да се срещнете с процеси, които ще движат технологиите в бъдеще” – каза пред студентите директорът на развойния център на Джонсън Контролс (Роман Василев). „Искаме в България да има възможности за развиетие и работа на специалисти в автомобилната индустрия. С откриването на новата лаборатория не искаме от вас да се концентрирате само върху нея. Обогатявайте себе си и с други ресурси.”, допълни директорът.

Ректорите на двете технически училища също изнесоха реч по повод откриването на нови технически лаборатории, сътрудничеството с Джонсън Контролс и успешните проекти с компанията до момента в областта на embedded програмирането и лекционните курсове в различни технически катедри.

Гостите разгледаха практическото приложение на технологиите в изложените продукти на Джонсън Контролс като инструментални табла, предоставени за учебни цели в лабораториите на двата университета. Новите лаборатории притежават цялото необходимо оборудване за предстоящо обучение на студенти от техническите специалности с профил embedded софтуер програмиране.

В рамките на събитието, проведено в Технически универститет гр. Габрово, се състоя и кръгла маса с бизнеса в региона. Срещата целеше дискусия между учебната инситуция и мениджъри от компании в областта на Информационните технологии, Машиностроенето и Автомобилната индустрия.

Джонсън Контролс има разработена и вече действаща програма за взаимодействие и подпомагане на университети в България, която включва сътрудничество с пет технически и един бизнес профилиран университет – Технически университет София, Технически университет Пловдив, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Технически университет Варна, Технически университет Габрово и Американски университет в България. Целта на дейностите, заложени в стратегията и на направените инвестиции е да се обучават и подготвят инженери и специалисти по електроника на автомобила. Представители на техническия център на Джонсън Контролс в България участват активно във всички дейности, извършвани в лабораториите, спонсорирани от компанията. Инженери от компанията работят в тясно сътрудничество с преподаватели от университите.

Mоля не се колебайте да ни потърсите, ако се нуждаете от допълнителна информация:

Johnson Controls GmbH
Automotive Experience
Industriestraße 20–30
51399 Burscheid
Germany
Astrid Schafmeister
E-Mail: astrid.schafmeister@jci.com

За Джонсън Контролс Електроникс в България
В Софийския развоен център на Джонсън Контролс работят 600 служители, като тенденцията е за допълнително увеличаване на техния брой. Към момента са обявени повече от 40 свободни позиции за работа в различни инженерни области. Програмите за кариерно развитие и квалификация на студентите са ключови инициативи на Джонсън Контролс. Това са световно управлявани програми, които се реализират на национално ниво във почти всяко предприятие на Джонсън Контролс по света.

Джонсън Контролс
Джонсън Контролс е глобален, диверсифициран, технологичен и индустриален лидер, който обслужва клиенти в над 150 страни. Над 162 000 служители създават качествени продукти, услуги и решения за оптимизиране на енергийната и експлоатационна ефективност на сгради; оловно-киселинни автомобилни акумулатори и усъвършенствани акумулатори за хибридни и електрически превозни средства; интериорни системи за автомобили. Нашата ангажираност към устойчиво развитие датира още от нашите корени през 1885, с изобретяването на първия електрически стаен термостат. Посредством нашите стратегии за растеж и увеличаване на пазарния дял, ние служим по най-добрия начин на акционерите си и допринасяме за успеха на клиентите си.

Johnson Controls Automotive Experience
Johnson Controls Automotive Experience е глобален лидер в областта на автомобилните седалки, таванни системи, панели за врати, инструментални панели и интериорна електроника. Ние подпомагаме всички големи производители на автомобили при открояването на произведените от тях превозни средства, чрез нашите продукти, технологии и съвременни възможности за производство. С нашите над 240 завода по цял свят, ние сме там, където нашите клиенти имат нужда от нас. Клиентите ни се радват на удобство и стил с нашите продукти - от единични компоненти, до пълни интериори. С нашите глобални възможности, ние оборудваме повече от 50 милиона коли годишно.

За Контакти:

Мартина Видолова
0888610349
martina.vidolova@jci.com

Източник: Джонсън Контролс

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113