Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

19 Ноември 12, 18:11 / Автор: БАСКОМ
БАСКОМ сформира работна група по иновации и инвестиции
Тя ще развива отношенията на асоциацията с акселераторите за стартиращи фирми, инвестиционните фондове и стартъп организациите в България
Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) сформира нова работна група с наименование Иновации и развитие на инвестиционната екосистема в софтуерната индустрия. Тя ще координира също взаимоотношенията на асоциацията с организациите от стартъп екосистемата у нас. Новата работна група, заедно с групата по въпросите на образованието към БАСКОМ са насочени към двете ключови за организацията сфери, от голяма важност за развитието на икономиката ни – подкрепа за стартиращите предприемачи, както и подготовката на повече висококвалифицирани специалисти в страната.

Целите на групата включват активно участие на БАСКОМ в развитието на локалната и регионална екосистема на предприемачи и инвеститори в контекста на софтуената индустрия; активна комуникация с водещите глобални екосистеми с цел презентиране възможностите на региона за инвестиции в софтуерния бизнес; помощ при трансфер на знания и опит; промотиране на българските добри практики с цел изграждане на имидж и подходяща среда за инвестиционни активности от/към членовете на БАСКОМ; предоставяне на информация и контакти на заинтересовани инвеститори или компании, търсещи инвестиции в рамките на екосистемата на БАСКОМ; дефиниране и налагане на нов тип членство в БАСКОМ (start-up company), с нулев членски внос за първата година; активно привличане за асоциирани членове на работещите в региона инвестиционни фондове, акселератори, мрежи на бизнес ангели, корпоративни инвестиционни фондове, клубове по предприемачество, университети и др.

Новата работна група беше представена в рамките на среща на бизнеса с представители на фондовете за рисково финансиране LAUNCHub, Eleven и NEVEQ, София Тех Парк, администрацията на Президента на България, Фондация StartUP и Клуба по предприемачество Start It Smart. В проявата се включиха и представители на ИКТ Клъстер и ЕСИ Център Източна Европа. Срещата, на която присъстваха представители на фирмите – членове на БАСКОМ, се проведе на 10 ноември, в СПА Хотел Хисар, гр. Хисаря. На нея бяха обсъдени също възможностите за сътрудничество между държавата и бизнеса за изграждане на цялостната екосистема в областта на иновациите и предприемачеството, както и ролята на различните участници в предприемаческата общност.

Повече за БАСКОМ

Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ - е създадена през 2001 г. В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
www.basscom.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0226