Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

20 Ноември 12, 15:29 / Автор: Сирма Медия
Ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ първи у нас имаха възможност да работят с иновативна дигитална лаборатория по природни науки в рамките на експериментален урок по физика
Дигиталната лаборатория е иновативен образователен продукт, който променя начина на преподаване на природни науки в училищата
Ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ са първите в България, които имаха възможност да се докоснат до възможностите на нова дигитална лаборатория по природни науки, която от скоро се предлага у нас от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия. Това стана в рамките на експериментален урок по физика, който се проведе вчера в учебното заведение, в присъствието също и на директори и учители от други столични училища. Събитието беше организирано от СПГЕ Джон Атанасов, Сирма Медия и Тракийски Университет - гр. Стара Загора.

Експерименталният урок беше предшестван от презентация на възможностите на дигиталната лаборатория, а след това беше осъществена връзка с Верона, Италия, където друг представител на Сирма Медия - Александър Ангелов по същото време провеждаше демонстрация в италианско училище. След това беше дадена възможност на ученици, да поработят с лабораторията, измервайки показатели като скорост, температура и др.

Дигиталната лаборатория е иновативен образователен продукт, който променя начина на преподаване на природни науки в училищата. Може да се използва в уроците от трети до дванадесети клас, при преподаване на предметите Човекът и природата, Физика, Химия, Биология, Математика, Информатика и др.

Лабораторията разполага с около 60 сензора, отчитащи различни явления и техният брой се увеличава. Сред тях има сензори за ускорение, въглероден диоксид, скорост на флуиден поток, електростатичен заряд, динамометър, Гайгер – Мюлеров брояч, ЕКГ сензор, микрофон, сензори за магнитно поле, за сърдечен ритъм, за нивото на звука, силата на триене, замърсяване на водата и много други. С тяхна помощ учениците могат да добият много по-широка представа за заобикалящия ги свят, а получените данни могат лесно да се визуализират в табличен вид. Към тях може лесно да се добавя и видео, свързано с опитите. С тази лаборатория могат да се правят над 200 различни експерименти, а учителите могат да създават и свои такива. Лесно може да бъде направена промяна на параметрите и условията, в които се провежда експериментът, както и да бъдат зададени разнообразни задачи на учениците, така че да се получи богата база с отговори.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5004